-->

Wednesday, 15 March 2017

Sure Quiz General Knowledge with Answers

Free Downlod Current Affairs Latest Capsule 2017 PDF

Month Wise PDF File

(Today -GA PDF NEW) Download Here

Click Here >> to Download all in one PDF here

Hello Readers, Today we are sharing you a very unique and special sure Quiz General Knowledge with Answers 10 Expected questions series. These general knowledge quiz questions and answers are very helpful for SSC, Banking and Railway competitive exams. Our think tank team analysis much more comments from our expert readers and found that much more queries found about gs hindi, So, this time you study this free general knowledge quiz here. 

This quiz includes all general knowledge with history, General Every Day Science, computer technology, biology quiz questions. Some of the questions are based on daily current affairs and banking current affairs and rest is related to Static Part of general knowledge. After this quiz we are also posting some important GK questions in Hindi here. You may improve your skills from this Quiz.

Special GK Quiz for -CAT, GATE, GRE, MAT, Bank Exam, Railway Exam

Special Note- All questions and answers are made by GK Expert and Question Paper Setters.

Q. 1. What is the language of Goa India?
(A) Konkani
(B) Marathi
(C) Telugu
(D) Hindi
(E) BOTH 'A' and 'B'


Q. 2. Which is the third most spoken native language in India after Hindi and Bengali?
(A) Konkani
(B) Marathi
(C) Telugu
(D) Malayalam
(E) Punjabi

Q. 3. Uttar Pradesh has a total of _________assembly seats.
(A) 403
(B) 410
(C) 80
(D) 512
(E) None of the above

Q. 4. What is the date of birth of PM Narendra Modi?
(A) 27 June 1950
(B) 7 May 1950
(C) 27 September 1950
(D) 17 September 1950
(E) None of the above

Q. 5. Total no. of_________ presidents of India since the introduction of the post in 1950.
(A) 10
(B) 11
(C) 12
(D) 13
(E) 14

Q. 6. Which article of the Indian Constitution states the manner of election of the Vice-President?
(A) Article 66
(B) Article 53
(C) Article 75
(D) Article 53
(E) Article 77

Q. 7. Under the _________scheme, the Indian government aims to provide cheap air travel at Rs. 2500 per hour of flight to tier 2 and tier 3 cities.
(A) MSME
(B) PMGDSA
(C) Vrishtha Pension Bima Yojana
(D) UDAN
(E) BOTH 'A' and 'B'

Q. 8. Liquefied petroleum gas (LPG) also referred to as____________.
(A) Propane
(B) Butane
(C) Hydrogen
(D) Acetylene
(E) BOTH 'A' and 'B'

Q. 9. 'Brihadeeswarar Temple' located in the__________state.
(A) Kerala
(B) Maharashtra
(C) Andhra Pradesh
(D) Gujarat
(E) Tamil Nadu

Q. 10. Which is NOT a major campaign by the Government of India?
(A) Selfie with Daughter
(B) Digital India
(C) Beti Bachao, Beti Padhao
(D) Make in India
(E) Swadeshi Bharat

Read more - General Knowledge Questions and Answers here.

Answer Key:
1. e
2. c
3. a
4. d
5. d
6. a
7. d
8. e
9. e
10. e
Share:

0 comments:

Post a Comment

Advertisement