Monday, 6 March 2017

Computer Awareness Questions and Answers for Bank Exams

Hello Readers, Here is the Computer Awareness Questions and Answers for your upcoming IBPS Bank Exams. These all questions were asked in various previous IBPS exams. If you are preparing for IBPS Bank Exams or any other competitive exams then you must read this quiz.

Q. 1. What is the extnsion of Excel Add-In File?
(a) .exl
(b) .xls
(c) .xlsx
(d) .xll


Q. 2. The time taken by a program to locate a particular piece of data______?
(a) Response Time
(b) Seek Time
(c) Waiting Time
(d) Execute Time

Q. 3. 1 PB (Peta Byte) is equal to___________.
(a) 1024 GB
(b) 1024 TB
(c) 1024 MB
(d) 1024 KB

Q. 4. The time a computer task to execute a command?
(a) Response Time
(b) Seek Time
(c) Waiting Time
(d) Execute Time

Q. 5. What is the extension of PowerPoint Slide Show?
(a) .ppt
(b) .pptx
(c) .pps
(d) .pss

Q. 6. The first Graphical Web Browser __________?
(a) Google Chrome
(b) Internet Explorer
(c) Mosaic
(d) Gopher

Q. 7. What is the Full Form of term 'PING'?
(a) Packet Internet Graphics
(b) Packet Internet Gopher
(c) Pre Internet Graphics
(d) Pre Internet Gopher

Q. 8. Ctrl, Shift and Alt keys are called as________?
(a) Adjustment key
(b) Function key
(c) Modifier key
(d) Alphanumeric key

Q. 9. What is the extension of Yahoo Messenger data file?
(a) .ymd
(b) .ypp
(c) .yahoo
(d) .yps

Q. 10. In computing, term 'Landscape' is?
(a) a font style
(b) Paper Size
(c) Page Layout
(d) Page Orientation

Answer Key:
1-d, 2-b, 3-B, 4-a, 5-c, 6-c, 7-b, 8-c, 9-d, 10-d

No comments:

Post a Comment

Advertisement