-->

Wednesday, 21 December 2016

10 Expected Exam Oriented Static GK Questions for IBPS Bank Competitive Exams

We provide top and expected exam oriented static GK Questions for competitive exams part cover all the quizzes related to Current Affairs questions, Indian History questions, Indian Geography questions, Indian Polity questions, Indian Economics questions, Indian Culture questions, Indian Environment questions, Indian Science and Technology questions etc.

We request you to give us the feedback and missed questions or topic in Static GK PDF Capsule. So that we can cover those topics in next update.
Image result for Static GK Questions for IBPS Bank Competitive Exams

The Exams which includes these important sections are SBI PO and SO Exams, IBPS PO and IBPS Clerk, IBPS SO Exam, RRB, RBI, LIC, SSC etc. Here you will get daily 10 Questions on Static GK in most of the competitive exams. This is a link to Static GK Digest 2016-2017: Static GK Digest 2016-2017 For All Competitive Exams. Check all Study Notes : Static GK and Static Awareness Section.

Static GK Questions for IBPS Bank Competitive Exams

Q.1. In which of the following games, India has won World Cup in October 2016?
(A) Lawn Tennis
(B) Kabbadi
(C) Football
(D) Hockey
(E) None of these

Q.2. In US President's election 2016 Donald Trump was a candidate of:
(A) Republican Party
(B) Green Party
(C) Constitution Party
(D) Democratic Party
(E) None of these


Q.3. When did NITI (National Institution for Transforming India) Aayog came into existence?
(A) 1st Jan, 2015
(B) 1st Jan, 2014
(C) 1st Jan, 2016
(D) 1st Nov, 2016
(E) 1st Dec, 2016

Q.4. Goods and Service Tax Council (GST) of India is headed by:
(A) Speaker of Lok Sabha
(B) Finance Minister
(C) Prime Minister
(D) Finance Secretary
(E) Chief Minister

Q.5. Who discharge the duties of Governor in his absense?
(A) Speaker of Vidhan Sabha
(B) Chief Minister of a State
(C) Chief Justice of High Court
(D) All of the above
(E) None of the above

Q.6. Which of the following pairs is not correctly matched?
(A) Article : 156 - Qualifications for the appointment as Governor
(B) Article : 163 - Council of Ministers of State
(C) Article : 154 - Executive power of State
(D) Article : 155 - Appointment of Governor
(E) None of these

Q.7. Which is correct order of solar system starting from Sun?
(A) Mercury-Venus-Earth-Mars-Jupiter-Saturn-Uranus-Neptune
(B) Mercury-Venus-Earth-Mars-Jupiter-Saturn-Neptune-Uranus
(C) Mercury-Venus-Mars-Earth-Jupiter-Saturn-Neptune-Uranus
(D) Mercury-Venus-Earth-Jupiter-Mars-Saturn-Uranus-Neptune
(E) None of these

Q.8. Which of the following is/are the characteristic/characteristics of Indian coal?
1. High ash content
2. Low sulphur content
3. Low ash fusion temperature

Select the correct answer using the codes given below.
(A) 1 and 2 only
(B) 2 only
(C) 1 and 3 only
(D) 1, 2 and 3
(E) None of these

Q.9. When the annual Union Budget is not passed by the Lok Sabha?
(A) The Budget is modified and presented again
(B) The Budget is referred to the RajyaSabha for suggestions
(C) The Union Finance Minister is asked to resign,
(D) The Prime Minister submits the resignation of Council of Ministers
(E) None of these

Q.10. ‘Economic Justice’ the objectives of Constitution has been as one of the Indian provided in.
(A) the Preamble and Fundamental Rights
(B) the Preamble and the Directive Principles of State Policy
(C) the Fundamental Rights and the Directive Principles of State Policy
(D) Both 'A' and 'C'
(E) None of the above

Answer Key:
1. d
2. d
3. c
4. b
5. c
6. c
7. a
8. a
9. d
10. b

Share:

0 comments:

Post a Comment

Advertisement