-->

Wednesday, 21 December 2016

Computer Awareness Quiz Questions for Bank Exams Quiz 283

Free Downlod Current Affairs Latest Capsule 2017 PDF

Month Wise PDF File

(Today -GA PDF NEW) Download Here

Click Here >> to Download all in one PDF here

Computer Awareness Quiz Questions for Bank Exams Quiz 283 and computer knowledge questions answers MCQs are very important in ssc, upsc, ibps and competitive examination and entrance tests. In this Quiz capsule you learn and practice with top imp and expected 10 objective type computer knowledge questions ans answers. 

प्रिय अभ्यर्थियों - कम्प्यूटर सचेतता के प्रश्न तो बहुत है लेकिन परीक्षा में आने वाले महत्वपूर्ण प्रश्नों की बात है। हम आपके लिए स्पेशल रूप से तैयार व पूर्व भर्ती परीक्षाओं जैसे UPSC, IBPS, SSC, RBI, NABARD, LIC AAO and Railways exams में पूछे गये प्रश्नों का संग्रह जो निश्चित ही आपको अपनी प्रतियोगी परीक्षा में सफलता दिलाने में मदम करते है।

केवल क्विज (Quiz) के नाम पर दस प्रश्न डालकर आपका समय बर्बाद करना हमारा मकसद नहीं है। हमारा मकसद आपका चयन है, और हमारे इस मकसद को उपयोगी और सफल बनाते है हमारे विद्वान व होनहार पाठक। किसी एक या दो परीक्षाओं में या अब तक आपके फेल हो जाने का यह मतलब नहीं होता है कि आप कुछ कर नहीं सकते, मित्रों आप बहुत कुछ व बहुत अच्छा कर सकते है और जी हां यह बिल्कुल सत्य है, जरा नीचे दिये गये सार को पढ़िये-

"Failures are part of life.
If you don't fail,
you don't learn.
If you don't learn you will.
never change."
सीखने की बात को हमेशा जारी रखें। प्रयास करते रहे। सकारात्मक सोच के साथ परिश्रम करते रहे। सफलता जरूर मिलेगी।

Computer Awareness Questions for Bank Exams

Q.1. 1 Nibble is equal to
(A) 8 Bit
(B) 4 Byte
(C) 16 Bit
(D) 4 Bit
(E)  None of the above

Q.2. Highest capacity of the storage are
(A) Zettabyte
(B) Terabyte
(C) Exabyte
(D) Yottabyte
(E)  None of the above


Q.3. The speed of Modem is measured in which unit?
(A) GPS
(B) BPS
(C) CPS
(D) DPI
(E)  None of the above

Q.4. What is the full form of ISDN?
(A) Integrated Services Digital Network
(B) Integrated Switch Digital Network
(C) Input Switch Digital Network
(D) Input Service Digital Network
(E)  None of the above

Q.5. Which is the fatest memory?
(A) Auxiliary Memory
(B) Cache Memory
(C) CD ROM
(D) Hard Disk
(E)  None of the above

Q.6. Which of these best describes the kind of data held in registers?
(A) Data that are being used right now
(B) Data that are about to be used, or have just been used
(C) Data that are being used by a program that is currently running
(D) Data that need to be saved even when the computer's power is turned off
(E)  All of the above

Q.7. Why is hard disk slower than RAM?
(A) Hard disk is mechanical while RAM is electronic.
(B) Hard disk is bigger than RAM.
(C) Hard disk uses magnetism while RAM uses electricity.
(D) Hard disk is cheaper than RAM.
(E)  None of the above

Q.8. If a CPU has a speed of 1 GHz, how many cycles will it have?
(A) 1 billion per second
(B) 2 billion per second
(C) 1 million per second
(D) 2 million per second
(E) 5 million per second

Q.9. Which of the following is not a primary storage device?
(A) Magnetic tape
(B) Magnetic disk
(C) Optical disk
(D) All of the above
(E) None of the above

Q. 10. The first electronic computer in the world was.
(A) UNIVAC
(B) EDVAC
(C) ENIAC
(D) All of above
(E) None of the above

Answer Key:
1. d
2. d
3. b
4. a
5. b
6. a
7. a
8. a
9. e
10. c
Share:

0 comments:

Post a Comment

Advt.

Advertisement

SBI New Rules for FD