-->

Wednesday, 2 November 2016

General Awareness Quiz for IBPS PO Mains : Part - 1

1. Who won the 'Choice Male Artist' singer title 2016?
(a) Justin Timberlake
(b) Justin Bieber
(c) David Guetta
(d) Chris Brown
(e) None of these

2. India's first underground museum to open in _______________
(a) Maharashtra
(b) Delhi
(c) Karnataka
(d) Arunachal Pradesh
(e) None of these



3. Bharat Heavy Electricals Limited (BHEL) has successfully commissioned the second 500 MW thermal unit at Marwa Thermal Power Station in _______________
(a) Punjab
(b) Maharashtra
(c) Uttar Pradesh
(d) Chhattisgarh
(e) None of these

4. Singer _________________ will be awarded the Rajiv Gandhi National Sadbhavana Award
(a) Anuradha Paudwal
(b) Shubha Mudgal
(c) Sunidhi Chauhan
(d) Devaki Pandit
(e) None of these

5. Patanjali Ayurveda will set up a ₹500 crore food processing unit in _______________
(a) Himachal Pradesh
(b) Madya Pradesh
(c) Arunachal Pradesh
(d) Andra Pradesh
(e) None of these

6. National Handloom Day is observed on?
(a) August 5
(b) August 6
(c) August 7
(d) August 8
(e) None of these




7. Government of India has proposed to set up four new Major Ports in
____________________________________
(a) Tamil Nadu, West Bengal, Andra Pradesh and Maharashtra
(b) Tamil Nadu, Odisha, Andra Pradesh and Maharashtra
(c) Kerala, West Bengal, Andra Pradesh and Maharashtra
(d) Tamil Nadu, Karnataka, Andra Pradesh and Maharashtra
(e) None of these

8. Who has been re-elected as Asian Development Bank President?
(a) Jim Yong Kim
(b) Takehiko Nakao
(c) Jin Liqun
(d) Haruhiko Kuroda
(e) None of these

9. ___________ became the first nation to register a gold medal at the Rio Olympics 2016
(a) China
(b) USA
(c) India
(d) Australia
(e) None of these

10. Prime Minister Narendra Modi announced a _____ increase in the pension of freedom fighters
(a) 10%
(b) 15%
(c) 20%
(d) 25%
(e) None of these



Answer Key:
1. b
2. b
3. d
4. b
5. b
6. c
7. a
8. b
9. b
10. c
Share:

0 comments:

Post a Comment

Advertisement