-->

Tuesday, 8 November 2016

Important 15 General Awareness Questions for better IBPS Bank Exam Preparation

Free Downlod Current Affairs Latest Capsule 2017 PDF

Month Wise PDF File

(Today -GA PDF NEW) Download Here

Click Here >> to Download all in one PDF here

General Awareness Questions : Hello Readers here is the very important and expected top General Awareness questions and answers for better bank exam preparation, competitive examination and entrance test. Practice our online GK quiz for IBPS PO mains and RBI assistant exams for better results. These General Awareness (MCQs) questions based on recent current affairs with answers for your upcoming Bank exams. You can check general knowledge questions and answers from this section.

Important 15 General Awareness Questions for better IBPS Bank Exam Preparation
Q. 1. As per Supreme Court ruling, what percent reservation in promotions will be there for differently-abled people in all jobs under the Government of India?
Answer- 3%

Q. 2. 13. What is the name of Sania Mirza’s autobiography?
Answer- Ace Against Odds



Q. 3. SAARC tourism summit 2016 was held in
Answer- Aurangabad

Q. 4. Name the state which has created a Guinness World Record by planting 5 crore saplings?
Answer- Uttar Pradesh

Q. 5. Which team has won the IPL 2016 championship?
Answer- Sunrisers Hyderabad

Q. 6. When is the World Milk Day observed?
Answer- June 1

Q. 7. The World Bank has classified India as a/an __________ country.
Answer- Lower Middle Income

Q. 8. Which of the following is the recently launched World’s first mobile robot?
Answer- RoBoHon

Q. 9. Name the nation where World’s first mobile robot was recently unveiled.
Answer- Japan



Q. 10. Who has recently won the “Global Indian of the Year” award? 
Answer- Aishwarya Rai

Q. 11. Name the fastest Super Computer recently launched in India. 
Answer- Param Kanchenjunga

Q. 12. Which of the following days is observed as the Earth Day? 
Answer- April 22

Q. 13. Recently a fashion portal named “Ajio” was launched by a big business house. Name the business house.
Answer- Reliance

Q. 14. Which Bollywood actor has written the book “The Kiss of Life”?
Answer- Emraan Hashmi

Q. 15. Where is Puttingal Devi temple located?
Answer- Kerala


Share:

0 comments:

Post a Comment

Advertisement

SBI New Rules for FD