-->

Friday, 7 October 2016

Important Computer Awareness Questions Answers Quiz for IBPS Bank PO Exams

Free Downlod Current Affairs Latest Capsule 2017 PDF

Month Wise PDF File

(Today -GA PDF NEW) Download Here

Click Here >> to Download all in one PDF here

Computer Awareness questions are very important in every competitive exams. We are here with 10 expected questions quiz on Computer awareness. At least 150+ more such quizzes will be uploaded on the meritmock website. 

Computer Awareness General Knowledge Questions. Computer Awareness Questions for IBPS Bank PO, Bank Clerical 2016, SBI Clerical 2016, SBI PO 2016 and other examinations with questions on Computers knowledge in Banking Industry.

Important Computer Awareness Questions Answers for IBPS Bank PO Exams

1. A device that connects to a network without the use of cables is said to be-
(A) Distributed
(B) free
(C) centralized
(D) open source
(E) None of these 

2. The most common type of storage devices are
(A) persistent
(B) optical
(C) magnetic
(D) flash
(E) steel 

3. Computers use the ________ number system to store data and perform calculations.
(A) binary
(B) octal
(C) decimal
(D) hexadecimal
(E) None of these 

4. The default view in excel is ________ view.
(A) Work
(B) auto
(C) normal
(D) roman
(E) None of these 



5. In word you can force a page break-
(A) by positioning your cursor at the appropriate place and pressing the F1 key.
(B) by positioning your cursor at the appropriate place and pressing Ctrl+Enter
(C) by using the Insert/Section Break
(D) by changing the font size of your document
(E) None of these 

6. A DVD is an example of
(A) hard disk
(B) optical disc
(C) output device
(D) solid state storage device
(E) None of these 

7. ______ is the process of dividing the disk into tracks and sectors.
(A) Tracking
(B) Formatting
(C) Crashing
(D) Alloting
(E) None of these 

8. Which port connects special types of music instruments to sound cards?
(A) BUS
(B) CPU
(C) USB
(D) MIDI
(E) MINI 

9. In excel ______ allows users to bring together copies of workbooks that other users have worked on independently.
(A) Copying
(B) merging
(C) pasting
(D) compiling
(E) None of these

10. If you want to connect to your own computer through the Internet from other location, you can use
(A) E-mail
(B) FTP
(C) Instant Message
(D) Telnet
(E) None of these 

Answer Key....
1. e
2. c
3. a
4. c
5. b
6. b
7. b
8. d
9. b
10. d

Share:

0 comments:

Post a Comment

Advertisement