• Breaking News

    Friday, 7 October 2016

    IBPS PO Question Papers 10 Asked Questions Part-1 (Banking/Marketing Knowledge)

    Hello Readers here is the IBPS PO Question Papers 10 Asked Questions Part-1 (Banking/ Marketing Knowledge) for your better IBPS Bank Exam Preparation.

    1. Value added services means—
    (A) Giving full value for money
    (B) Better value for higher price
    (C) Costlier service
    (D) Additional service
    (E) All the above

    2. CRM means—
    (A) Customer Relationship Management
    (B) Customer Retention Manager
    (C) Customers’ Relatives Meet
    (D) Channel Route Market
    (E) Channel Representative Manager


    3. A ‘Target Group’ in Marketing means—
    (A) To whom the sales should be directed
    (B) A group of Sellers
    (C) A group of Buyers
    (D) A group of Products
    (E) All the above

    4. The Target Group for Credit Cards is—
    (A) All Card holders
    (B) All existing borrowers
    (C) Individuals with taxable income
    (D) All of these
    (E) None of these

    5. Bancassurance means—
    (A) Assurance given by banks to Loanees
    (B) Assurancsurancee to bank with one bank
    (C) Assurance to repay loans
    (D) Assurance to give good service
    (E) Selling inproducts through banks

    6. Cross-selling means—
    (A) Selling with a cross face
    (B) Selling to Red Cross members
    (C) Selling to Blue Cross members
    (D) Selling across countries
    (E) Selling other products to existing customers




    7. One of the following is not a function of Retail Banking ………
    (A) Accepting fixed deposits
    (B) Giving Home loans
    (C) Giving Education Loans
    (D) Joint ventures
    (E) None of these

    8. Digital Marketing is—
    (A) A way of Direct Marketing
    (B) A way of Indirect Marketing
    (C) A strategy of the DSAs
    (D) All of these
    (E) None of these

    9. Market segmentation helps in—
    (A) Identifying the target group
    (B) Focussed marketing
    (C) Improved lead generation
    (D) Only (A) and (B)
    (E) All (A), (B) and (C)

    10. Only one of the following is true. Find the same—
    (A) Marketing is not required in a monopolistic situation
    (B) Marketing is not required in Public enterprises
    (C) Marketing depends on competitors’ performance
    (D) Marketing has no role to play in production levels
    (E) Motivated employees do not require sales incentives



    Incoming Search Terms for ibps question papers:

    About IBPS

    Institute of Banking Personnel Selection (IBPS) is A Recruitment company. Its headquarter is situated in Mumbai. This is an autonoums body upder Govt. of India. It started its operation in 1975 as Personnel Selection Services. IBPS official website.

    • "IBPS PO/MT (CWE VI) Question Papers (Model papers , sample papers) Subject wise Pdf download with Preparation material and Syllabus Pattern books online"

    • "IBPS PO Question Papers (Previous Year, Solved, Sample) Pdf Download"

    • "Download IBPS PO Previous Year Question Paper with Answer Key. IBPS PO Previous Year Papers. IBPS PO Previous Papers download. IBPS PO Previous Papers pdf"

    • "IBPS PO Previous Year Question Papers: we are providing IBPS Probationary Officers (PO) Previous Year Question Papers in PDF format Download."

    • " IBPS questions papers for banking exams in PDF format. 8000+ Questions and Answers are available as practice questions for free. Download a bundle of previous papers and model papers. Difficulty level is at par with real IBPS examination.'"

    • "Get IBPS Question Paper with answers and FREE PDF download option. You will find IPBS Previous year question paper for PO, Clerk, RRB, Specialist Officers"

    • "IBPS Question Papers: Find Previous Year IBPS PO Question Papers, IBPS Clerk Question Papers, IBPS Specialist Officers Question Papers, IBPS RRB Exam Question papers and other IBPS Exam Question Papers online"

    Answer Key...
    1. d
    2. a
    3. c
    4. b
    5. e
    6. e
    7. d
    8. a
    9. a
    10. a

    1 comment:

    1. Admin please share some more asked questions specially banking question..in pdf format

      ReplyDelete

    Fashion

    Beauty

    Culture