Saturday, 1 October 2016

General Knowledge Questions and Answers for Banking Exams

Dear Readers here is the 10 selected and Very Imp. General Knowledge Questions and Answers for Upcoming Banking Exams. These General knowledge questions and answers on Banking Awareness helpful  for competitive exams, entrance test and Bank Interviews as bank interview questions. Lead the Competition provides topicwise multiple choice question on general knowledge (GK) relating to banking and RBI. General Knowledge Multiple Choice questions and answers with explanation for UPSC, SSC, SSC-CGL, Banking, IBPS, Railways, NDA, CDS, State Public Service comission Examintions.


1. The long term objective of marketing is_________.
(a) Customer satisfaction
(b) Profit maximization with customer
(c) Profit maximization
(d) Cost cutting
(e) None of these

2. Mobile Marketing is also called as____________ ?
(a) M-marketing
(b) Management Marketing
(c) e-marketing
(d) Modern Marketing
(e) Mind Marketing

3. What is meant by B2B E-business Model?
(a) Bank-to Business
(b) Business-to Bank
(c) Building-to Business
(d) Business –to Broadcast
(e) Business-to Business



4. Automated Teller machines (ATMs) are innovation for the banking industry. In terms of the service industry this is an innovation in the – element of the marketing mix. 
(a) Pricing
(b) Promotion
(c) Distribution
(d) Product
(e) None of these

5. Current Accounts can be freely opened by_____________.
(a) Government Department
(b) All NRI's
(c) All Businessmen
(d) Firms and Companies
(e) HUF's

6. The service marketing is same as_____________.
(a) sales marketing
(b) telemarketing
(c) relationship marketing
(d) brand marketing
(e) None of these

7. Digital Bank can be resorted through_____________.
(a) Mobile phones
(b) Internal
(c) Telephones
(d) All of these
(e) None of these

8. Bank Marketing is treated as -
(a) Transaction marketing
(b) Service marketing
(c) Indoor marketing
(d) all of these
(e) None of these

9. Bank of Mathura is offering higher interest-ratio on fixed deposit to senior citizens of 60 years and above- It is practicing-
(a) Promotional pricing
(b) Psychological pricing
(c) Segmental pricing
(d) Product mix pricing
(e) All of these

10. Which of the following is an example of teleconferencing?
(a) Computer conferencing
(b) Audio conferencing
(c) Video conferencing
(d) All of the above
(e) None of these



Answer Key:
1. c
2. a
3. e
4. c
5. e
6. c
7. d
8. b
9. d
10. d

No comments:

Post a Comment

Advertisement