• Breaking News

    Saturday, 17 September 2016

    Important & Expected General Knowledge Questions and Answers Quiz for IBPS Bank Exam

    Important & Expected General Knowledge Questions and Answers Quiz for IBPS Bank Exam - Dear Readers, In this GK quiz you read very most important and expected top-10 general knowledge questions for better IBPS Bank exam preparation. These GK questions are very helpful for IBPS PO and all upcoming bank jobs. In Mains exam, GK section is must for every candidate who are preparing for Bank Competitive Exams.

    Section : General Knowledge
    Total No. Questions : 15
    Exam Covered : IBPS, SBI, RRB, RBI, PO and Clerk

    Attention all bank exam preparation candidate that from past 2 years Institute of Banking Personnel Selection (IBPS) asking more questions from general knowledge test and this type of general knowledge questions and answers are based on Indian Static GK for Bank Exams. This GK quiz is prepared as your latest general knowledge booster for Bank Exams.

    Request by Admin: Due to some technical reason we are presenting less article now a day but now we are continue with daily more article update post for your better bank exam preparation and other Indian Govt Jobs preparations. Thanks.


    Q.No. 1. On which among the following dates, National Development Council was set up?
    (a) 9th August 1960
    (b) 6th August 1952
    (c) 15th September 1958
    (d) 29th August 1960
    (e) None of these

    Q.No. 2. The term ‘cannon’ is associated with_____________?
    (a) Sports Term
    (b) Brand Name
    (c) Cannon downriggers
    (d) Dolores cannon
    (e) Both a and b

    Q.No. 3. The ratio of width of our National flag to its length is_________?
    (a) 3:5
    (b) 2:3
    (c) 2:4
    (d) 3:4
    (e) National flag length of India not declared



    Q.No. 4. The book of Parsis is____________?
    (a) Torah
    (b) Bible
    (c) Zend Avesta
    (d) Gita
    (e) None of these

    Q.No. 5. 'Kathakali' is a folk dance prevalent in which state?
    (a) Karnataka
    (b) Orissa
    (c) Kerala
    (d) Manipur
    (e) None of these

    Q.No. 6. The national anthem of India is 'Jana-gana-mana', composed originally in Bengali, by Rabindranath Tagore. 'Jana-gana-mana' was first sung on ________________?
    (a) 27th December 1911
    (b) 27th January 1911
    (c) 27th December 1948
    (d) 27th December 1949
    (e) 27th January 1950

    Q.No. 7. For which of the following disciplines is Nobel Prize awarded?
    (a) Physics and Chemistry
    (b) Physiology or Medicine
    (c) Literature, Peace and Economics
    (d) All of the above
    (e) None of these

    Q.No. 8. Term 'FFC' stands for____________?
    (a) Foreign Finance Corporation
    (b) Film Finance Corporation
    (c) Federation of Football Council
    (d) None of the above
    (e) None of these

    Q.No. 9. Dumping is____________?
    (a) selling of goods abroad at a price well below the production cost at the home market price
    (b) the process by which the supply of a manufacture's product remains low in the domestic market, which batches him better price
    (c) prohibited by regulations of GATT
    (d) All of the above
    (e) None of these

    Q.No. 10. World Red Cross Day and Red Crescent Day is celebrated on__________?
    (a) May 8
    (a) May 18
    (a) June 8
    (a) June 18
    (a) December 18

    Q.No. 11. Term 'FRS' stands for__________?
    (a) Fellow Research System
    (b) Federation of Regulation Society
    (c) Fellow of Royal Society
    (d) All of the above
    (e) None of the above

    Q.No. 12. Durand Cup is associated with the game of_________?
    (a) Cricket
    (b) Football
    (c) Hockey
    (d) Volleyball
    (e) None of the above

    Q.No. 13. Headquarters of UNO are situated at_________?
    (a) New York, USA
    (b) Hague (Netherlands)
    (c) Geneva
    (d) Paris
    (e) None of the above

    Q.No. 14. ESCAP stands for
    (a) Economic and Social Commission for Asia and Pacific
    (b) European Society Council for Africa and Pacific
    (c) Economic and Social Commission for Africa and Pacific
    (d) Economic and Social Corporation for Africa and Pacific
    (e) European Society Corporation for Africa and Pacific

    Q.No. 15. 'Free-market' mean___________?
    (a) a condition in the international market where nations do not impose customs duty or other taxes on import of goods
    (b) market where the price of a commodity is determined by free play of the forces of supply and demand
    (c) ports that are exempted from payment of customs duty on articles of commerce, primarily to encourage tourism
    (d) All of the above
    (e) None of the above



    Must Read:



    Answer Key...
    1. b
    2. a
    3. b
    4. c
    5. c
    6. a
    7. d
    8. b
    9. d
    10. a
    11. c
    12. b
    13. a
    14. a
    15. b

    No comments:

    Post a Comment

    Fashion

    Beauty

    Culture