• Breaking News

    Sunday, 18 September 2016

    General Awareness for Bank PO Exams Preparations Quiz Question and Answers

    General Awareness for Bank PO Exams Preparations Quiz Question and Answers
    Before we provide you an article General knowledge preparation tips you study this General Awareness Quiz for better IBPS Bank Exam Preparation. 

    केवल 1 क्विज के प्रश्नों को पढ़कर आप प्रतियोगी परीक्षा में सफल नहीं हो सकते, इसके लिए आपको पढ़नी होगी मेरिट माॅक पर उपलब्ध सभी सामान्य ज्ञान, बैंकिंग एवं वित्तीय जानकारी, भारत एवं राज्यों का अति महत्वपूर्ण सामान्य ज्ञान ताकि आप पायें 40 प्रतिशत तक अधिक अंक जो आपको आपकी प्रतियोगी परीक्षा में चयन दिलाने में सहायक होता है।

    In this General Awareness for Bank Exams Quiz Question and Answers Quiz we are posting 15 very important and helpful previous asked questions by Institute of banking Personnel Selection (IBPS) in various Latest Bank Recruitment exams like IBPS CWE PO/MT Exam Previous Year Question Paper as your sound IBPS Bank Exam Preparation.

    Admin Latest News : एडमिन समाचार- हमारे वेबसाईट पर दैनिक पाठक संख्या में लगातार वृद्वि जारी है, ये हमारी समर्पित एमएम एक्सपर्ट टीम के कठोर परिश्रम एवं दैनिक कार्यशैली, अध्ययन सामग्री की गुणवत्ता (क्वालिटी), अनुभवी लेखकों द्वारा लिखित आर्टिकल्स, प्रतियोगी परीक्षाओं में चयनित कार्मिको द्वारा पोस्टेड पोस्ट एवं क्विज तथा स्टडी नोट्स पाठ्य सामग्री आदि का परिणाम है।

    Question No. 1. Euro 2016 was hosted by_____________?
    Answer- Argentina




    Question No. 2. Wildlife sanctuary "Sajnekhali" is situated in which state?
    Answer- West Bengal

    Question No. 3. Who wrote the Book "My experiments with Truth"?
    Answer- Mahatma M.K.Gandhi

    Question No. 4. Narendra Modi belongs to which constituency?
    Answer-Varanasi

    Question No. 5. Wildlife sanctuary "Sonandi" is situated in which state?
    Answer-Uttrakhand



    Question No. 6. When a customer presents a cheque to the bank, the bank is known as___________?
    Answer-Drawee

    Question No. 7. World haemophilia day celebrated?
    Answer-17 th april

    Question No. 8.  According to CENSUS 2011, which State has the Highest Population Density?
    Answer-West Bengal

    Question No. 9.  What is the theme of International day of Yoga which was observed recently on 21 june 2016?
    Answer-Connect the Youth

    Question No. 10.  SCORES is an online complaint redressal system of-
    Answer-SEBI

    Question No. 11.  The currency of Ghana is-
    Answer-Cedi

    Question No. 12.  NCB stands for in regards with Insurance?
    Answer-No-Claim Bonus

    Question No. 13.  The first three digits in a MICR code represents-
    Answer-City

    Question No. 14.  Regulatory body for all Micro, Small and Medium related transactions.
    Answer-MUDRA Bank

    Question No. 15.  Term FRBM stands for________________?
    Answer-Fiscal Responsibility and Budget Management



    • Important Banking General Awareness for Bank Exams (January 2016 to July 2016) PDF Download Click Here.
    • Tips to prepare for current affairs and general awareness questions Click Here
    Must Read:

    No comments:

    Post a Comment

    Fashion

    Beauty

    Culture