Wednesday, 28 September 2016

Computer Awareness Quiz (Previous Papers) for IBPS Bank Exam Online Test Preparation

Dear Readers. Computer Awareness Quiz (Previous Papers) for IBPS Bank Exam Online Test Preparation. Here is the 15 Questions Sets of Computer Awareness quiz from recent Institute of Banking Personnel Selection (IBPS), SSC, LIC AAO and Railways exams. These computer awareness questions and answers are very important for upcoming banking exams.

Computer quiz with answers and computer awareness questions and answers PDF will help you to grab confidence on questions asked on computer awareness in various competitive examinations like IBPS PO ,MT Exam, Bank PO,Clerical etc.





This will be a computer generated test which will let you to choose the options on every questions and once your answer is over you will be give the result along with correct and incorrect answers, and the explanations will also be provided. 

[Quiz is Part of computer knowledge quiz, online quiz, computer test, banking exam papers in computer, computer knowledge, computer question for bank po, computer online test, questions related to computer knowledge]

Q.No. (1) Something which has easily understood instructions is said to be_______.
(a)  user friendly
(b)  information
(c)  word processing
(d)  icon
(e)  None of these

Q.No. (2) A_________is an organised collection of data about a single entity.
(a)  file
(b)  library
(c)  database
(d)  dictionary
(e)  None of these

Q.No. (3) A hard copy of a file created on a computer refers to data_______.
(a)  saved on a floppy disk
(b)  printed on a printer
(c)  backed up on a tape drive
(d)  sent as an e-mail
(e)  None of these

Q.No. (4) A word processor would most likely be used to do which of the following?
(a)  keep an account to money spent
(b)  maintain an inventory
(c)  type a biography
(d)  do a computer search in the media centre
(e)  None of these




Q.No. (5) The blinking symbol on the computer screen is called the________.
(a)  mouse
(b)  hand
(c)  light
(d)  cursor
(e)  None of these

Q.No. (6) Sending an E-mail is similar to_____________.
(a)  writting a letter
(b)  drawing a picture
(c)  talking on the phone
(d)  sending a package
(e)  None of these

Q.No. (7) What is correcting errors in a program called?
(a)  Interpreting
(b)  Translating
(c)  Debugging
(d)  Compiling
(e)  None of these

Q.No. (8) What happens when you boot up a PC?
(a)  Portions of the operating system are copied from disk into memory
(b)  Portions of the operating system are copied from memory onto disk
(c)  Portions of the operating system are compiled
(d)  Portions of the operating system are emulated
(e)  None of these

Q.No. (9) What is an E-mail attachment?
(a)  A receipt sent by the recipicent
(b)  A separate document from another program sent along with an E-mail message
(c)  A malicious parasite that feeds off of your messages and destroys the contents
(d)  A list of CC : or BCC : recipients
(e)  None of these

Q.No. (10) In addition to keying data directly into a database, data entry can be done from a (an)___________.
(a)  input from
(b)  table
(c)  field
(d)  data dictionary
(e)  None of these.

Q.No. (11) The type of software that controls the internal operations in the computer, and controls how the computer works with all its parts is which of the following?
(a)  Shareware
(b)  operating system software
(c)  application software
(d)  public domain software
(e)  None of these

Q.No. (12) Manipulating data to create information is known as_________.
(a)  feedback
(b)  programming
(c)  processing
(d)  analysis
(e)  None of these

Q.No. (13) What is the main folder on a storage device called?
(a)  Platform
(b)  Interface
(c)  Root directory
(d)  device driver
(e)  None of these

Q.No. (14) The primary goal of a computer system is to turn data into_____?
(a)  ideas
(b)  suggestions
(c)  information
(d)  reports
(e)  None of these

Q.No. (15) What is backup?
(a)  Adding more components to your network
(b)  Protecting data by copying it from the original source to a different destination
(c)  Filtering old data from the new data
(d)  Accessing data on tape
(e)  None of these


Answer Key:
1. a
2. c
3. b
4. c
5. d
6. a
7. c
8. a
9. b
10. a
11. b
12. c
13. c
14. c
15. b

No comments:

Post a Comment