Wednesday, 3 August 2016

Computer Awareness Quiz (243) for Bank exam Preparation

Computer Awareness Quiz (243) for Bank exam Preparation : Today almost all competitive exam require basic knowledge of computer awareness. So we are here with top expected and important 10 MCQs quiz.




The following section consists of objective multiple choice questions on web, internet & email with answers.


These questions and anwers are very help you for IBPS PO, IBPS Clerk, SSC, LIC AAO and Railways exams.

Q.1 DSL is an example of a(n)___________connection.
(a) network
(b) wireless
(c) slow
(d) broadband
(e) None of these

Q.2 Which one amongst them is not an inter network?
(a) MAN
(b) WAN
(c) LAN
(d) All are inter networks
(e) None of these

Q.3 In which category of networks, Internet is placed?
(a) MAN
(b) WAN
(c) LAN
(d) Supernet
(e) None of these

Q.4 MCI and AT&T are examples of which of the following?
(a) Social Networks
(b) Communications Systems
(c) Internet Service Providers
(d) Both 'a' and 'b'
(e) None of these

Q.5 All of the following are examples of real security and privacy risk EXCEPT_____.
(a) hackers
(b) spam
(c) viruses
(d) identity theft
(e) None of these

Q.6 All of the following are examples of real security and privacy risk EXCEPT_____.
(a) hackers
(b) spam
(c) viruses
(d) identity theft
(e) None of these

Q.6 Which of the following is not an Output Device in modern computer system?
(a) OCR
(b) OMR
(c) Speaker
(d) Printer
(e) None of these

Q.7 In computer system Cursor is a__________.
(a) Pixel
(b) Thin blinking line
(c) Pointing device
(d) Software
(e) None of these

Q.8 Select An I/O device which provides photographic outputs for printing galleys is the?
(a) Automatic Typesetter 
(b) Camera Printer 
(c) Radix Printer 
(d) All of the above
(e) None of these

Q.9 The Internet was originally a project of which agency? 
(a) ARPA 
(b) NSF
(c) NSA 
(d) www
(e) None of these

Q.10 HTML is similar to a______________.
(a) word processing software 
(b) screen editor
(c) scripting language 
(d) search engine
(e) None of these

Answer Key:
1. d
2. c
3. b
4. c
5. b
6. e
7. b
8. b
9. a
10. b

No comments:

Post a Comment