-->

Monday, 1 August 2016

Best Computer Awareness Quiz Questions for Bank Exams: 2016-17 Edition

Computer Awareness are one of the most scoring and important parts of IBPS CWE Bank Exams.

Here you learn core subject of Bank Exams is Computer Quiz.

Afterwards, other factors like Computer Awareness Quiz, Computer Awareness Study Notes, a good site for all competitive exam preparation readers, and some other visitors.


Many coaching institutes ready to prepare for bank competion exam and thousands of candidates appear in upcoming IBPS PO Exams. So before your online exam you research to get such high score marks in your exams.

Q.1. BCD code is
(a) non-weighted
(b) the same thing as binary numers
(c) a binary code
(d) an alphanumeric code
(e) None of these

Q.2. Who is known as the first programmer?
(a) Lady Lovelace
(b) Charles Babbage
(c) Herman Hollerith
(d) Blaise Pascal
(e) None of these


Q.3. It is a collection of facts and figures.
(a) Data
(b) Information
(c) Processiong
(d) Both 'a' and 'b'
(e) None of these

Q.4. In latest generation computers, the instructions are executed.
(a) Parallel only
(b) Sequentially only
(c) Both Sequentially and Parallel
(d) All of the above
(e) None of these

Q.5. Which was the most popular first generation computer?
(a) IBM 1650
(b) IBM 360
(c) IBM 1130
(d) IBM 2700
(e) IBM 650

Q.6. One millisecond is.
(a) 10 seconds
(b) 100 seconds
(c) 1000 seconds
(d) 10000 seconds
(e) 1/1000 seconds

Q.7. The first electronic computer in the world was?
(a) UNIVAC
(b) EDVAC
(c) ENIAC
(d) All of the above
(e) None of these

Q.8. Which was the world's first minicomputer and when was it introduced?
(a) PDP-I, 1958
(b) IBM SYSTEM/36, 1960
(c) PDP-11, 1961
(d) VAX 11/780, 1962
(e) None of these

Q.9. Artificial Intelligence is associated with which generation?
(a) First Generation
(b) Second Generation
(c) Fifth Generation
(d) Sixth Generation
(e) Artificial Intelligence is not associated yet

Q.10. Magnetic Disk are the most popular medium for?
(a) Direct Access
(b) Sequential Access
(c) Both Direct and Sequential Access
(d) User Access
(e) None of these


Answer Key:
1. c
2. a
3. a
4. c
5. e
6. e
7. c
8. a
9. c
10. c


But you need to do hard practice with mm quiz and study material notes PDF. Just follow this portal for your better jobs and career…



Best Computer Awareness Quiz for Bank Exams here.


Share:

0 comments:

Post a Comment

Advertisement