Friday, 8 July 2016

Sports Quiz General Knowledge Questions And Answers Part-2

Dear mm expert sorry for delay. Here we are with Sports Quiz General Knowledge Questions And Answers Part-2 (Check Part-1) as very expected and important Static General Knowledge section for upcoming IBPS PO/IBPS Clerk as well as SBI PO Recruitment and SBI Clerk Recruitment examinations. After current affairs preparation next you read static GK for better competitive exam reparations. So you need to attempt these mcqs very carely. 

We made these mix quick revision questions so that you can understand all types of questions on different sports. MM team analysed the previous year question papers of ibps and RRB NTPC Exam/SSC exam and they observed that a lot of questions are asked from different sports. So we decided to form very relevant questions based on different sports. Here is a set of 10 MCQs for different competitive exams to be held in pan India. These questions are essential for all kinds of competitive exams. These all sets/questions are made very relevant questions for the upcoming competitive exams.


You know that mm always represent unique and to the point approach questions and answers for your examinations. We don't waste your much more valuable time in 10 OR 20-20 Questions. We post all questions and answers in less article. So, Practice more and more for your dream upcoming banking jobs and recent Govt. Jobs.. All the best from team MM.

Must Read & Related Article List :


Question No. 1. The cricket world cup of 2023 will be held in ……...?
(1) India
(2) England
(3) West Indies
(4) South Africa
(5) None of these
Answer. 1


Question No. 2. The term “Dribble” is associated with the game of……...?
(1) Badminton
(2) Hockey
(3) POLO
(4) Cricket
(5) None of these
Answer. 2


Question No. 3. Durand cup is related to ……….....?
(1) Hockey
(2) Football
(3) Badminton
(4) Tennis
(5) None of these
Answer. 2

Question No. 4. Shivaji stadium of Delhi is famous for…………..
(1) Cricket match
(2) Football match
(3) Hockey match
(4) Horse racing
(5) None of these
Answer. 3

Question No. 5. Which of the following is not true about Arjun award?
(1) The Arjuna Awards are given by the Ministry of Youth Affairs and Sports.
(2) It was instituted in 1961
(3) The Arjun awardees receives Reward of 5 lac
(4) It is given in group category
(5) None of these
Answer. 4


Question No. 6. Table tennis is played on ______________?
(1) Mat
(2) Board
(3) Range
(4) Course
(5) None of these
Answer. 2

Question No. 7. What is the national sport of India?
(1) Rugby
(2) Football
(3) Table tennis
(4) Hockey
(5) None of these
Answer. 4


Question No. 8. Which country won the ICC under 19 world cup 2016?
(1) India
(2) Pakistan
(3) Australia
(4) West Indies
(5) None of these
Answer. 4

Question No. 9. The book “To The Point” is written by …....…?
(1) Herschelle Gibbs
(2) Steven smith
(3) S. warne
(4) Shoaib Akhtar
(5) None of these
Answer. 1

Question No. 10. Which of the following term is related to Chess?
(1) Pawn
(2) Caps
(3) Target
(4) Tapping
(5) None of these
Answer. 1


Read more GK for Bank Exams Click here 


No comments:

Post a Comment

Advertisement