-->

Saturday, 9 July 2016

Sports Quiz General Knowledge Questions And Answers Part-3

Dear mm expert sorry for delay. Here we are with Sports Quiz General Knowledge Questions And Answers Part-3 (Check Part-1, Part-2) as very expected and important Static General Knowledge section for upcoming IBPS PO/IBPS Clerk as well as SBI PO Recruitment and SBI Clerk Recruitment examinations. After current affairs preparation next you read static GK for better competitive exam reparations. So you need to attempt these mcqs very carely. 

We made these mix quick revision questions so that you can understand all types of questions on different sports. MM team analysed the previous year question papers of ibps and RRB NTPC Exam/SSC exam and they observed that a lot of questions are asked from different sports. So we decided to form very relevant questions based on different sports. Here is a set of 10 MCQs for different competitive exams to be held in pan India. These questions are essential for all kinds of competitive exams. These all sets/questions are made very relevant questions for the upcoming competitive exams.

You know that mm always represent unique and to the point approach questions and answers for your examinations. So, Practice more and more for your dream upcoming banking jobs and recent Govt. Jobs.. All the best from team MM.

Must Read & Related Article List :

Question No. 1. When were first commonwealth games held?
(1) 1930
(2) 1953
(3) 1949
(4) 1921
(5) None of These
Answer. 1




Question No. 2. Which of the following is not matched correctly?
(1) Micheal johnson- Sprinter
(2) Boris Becker- L. Tennis
(3) Rafel Nadal- Switzerland
(4) Smash- volleyball
(5) None of These
Answer. 3

Question No. 3. What is the distance of marathon run?
(1) 24.195 kms
(2) 42.195 kms
(3) 26.385 kms
(4) 38.26 kms
(5) None of These
Answer. 2

Must Read : Important GK Questions for SBI PO/Clerk Mains Exam 2016 Part- 5

Question No. 4. Most numbers of Rajeev Gandhi Khel Ratna Awards is given to…..….
(1) Boxers
(2) Shooters
(3) Cricketers
(4) Wrestlers
(5) None of These
Answer. 2

Question No. 5. The term “Birdie” is related to the game of _____________.
(1) Polo
(2) Football
(3) Basketball
(4) Golf
(5) None of These
Answer. 4

Must Read : Venues for the upcoming Tournaments Must Static GK for Bank exams

Question No. 6. Which of the following cup/trophy is not related to the hockey?
(1) Agha khan cup
(2) Rangaswami cup
(3) Mardeka cup
(4) Murugappa cup
(5) None of These
Answer. 3



Question No. 7. Where were South Asian Games held in February 2016?
(1) Pakistan
(2) Sri Lanka
(3) Bangladesh
(4) India
(5) None of These
Answer. 4

Question No. 8. What is the name of first Indian who won Olympic gold medal in individual category?
(a) Shushil kumar
(b) Rajyavardhan singh
(c) Abhinav Bindra
(d) Karnam Malleswari
(5) None of These
Answer. 3

Question No. 9. What is the full form of BCCI?
(1) Board of Control For Cricket in India
(2) Board of Cricket Control in India
(3) Board for Control of Cricket in India
(4) Board of Cricket Control For India
(5) None of These
Answer. 1

Question No. 10. Ranjan Sodhi is associated with……...…
(1) Shooting
(2) Boxing
(3) Wrestling
(4) Hockey
(5) None of These
Answer. 1



Read more GK for Bank Exams Click here 


Share:

0 comments:

Post a Comment

Advt.

Advertisement

SBI New Rules for FD