Thursday, 21 July 2016

Important Static GK for Upcoming Bank Exams

Dear Readers, Today Here we are providing best MM Static General Knowledge (GK) Quiz 2016 keeping in mind of upcoming bank exams, which cover some important topics in Important Books for Bank Exams & Competitive Exams. These GK questions and answers for bank exams are similar helpful for all Competitive examinations.

Q.No. 1. In which of the following States was the first UID Card issued?
(a) Assam
(b) Maharashtra
(c) West Bengal
(d) Kerala
(e) None of these


Q.No. 2. Yuan is the currency of________?
(a) China
(b) Indonesia
(c) Thailand
(d) Japan
(e) None of these

Q.No. 3. Agha Khan Cup is associated with_________?
(a) Hockey
(b) Football
(c) Cricket
(d) Badminton
(e) None of these

Q.No. 4. Champion’s trophy is associated with which game?
(a) Cricket
(b) Hockey
(c) Football
(d) Tennis
(e) None of these

Q.No. 5. Fundamental rights are_______________.
(a) Added by 42nd Constitution Amendment Act
(b) Added by 24th Constitution Amendment Act
(c) Added by the parliament in 1951
(d) The part of the original Constitution
(e) None of these

Q.No. 6. Which of the following is the second highest peacetime gallantry award in India?
(a) Vir Chakra
(b) Ashok Chakra
(c) Kirti Chakra
(d) Shaurya Chakra
(e) None of these

Q.No. 7.  Which of the following is not a Central Service?
(a) Indian Postal Service (IPOS)
(b) Indian Revenue Service (IRS)
(c) Indian Administrative Service (IAS)
(d) Indian Audit and Accounts Service (IAAS)
(e) None of these

Q.No. 8. The headquarters of World Health Organisation is located at_________?
(a) Geneva
(b) Washington
(c) New York
(d) London
(e) None of these

Q.No. 9. IDBI is a subsidery of_________?
(a) Reserve Bank of India
(b) State Bank of India
(c) National Bank for Agriculture and Rural Development
(d) Autonomus Body
(e) None of these

Q.No. 10. Which type of Bank rate is followed in India?
(a) Discount rate
(b) Penal rate
(c) Accommodate rate
(d) Fixed Rate
(e) None of these

Q.No. 11. The first five year plan was started in the year_________?
(a) 1951
(b) 1952
(c) 1953
(d) 1954
(e) None of these



Read more Static GK for Bank Exams Click here

Answer Key:
1. b
2. a
3. a
4. b
5. d
6. c
7. c
8. a
9. d
10. a
11. a




No comments:

Post a Comment

Advertisement