-->

Monday, 11 July 2016

Computer Quiz For SBI/IBPS/RBI Exam

Q.1. The collection of web pages, images, scripts, videos and multimedia files, hosted on one or multiple servers visible on the Internet is called__________?
(a) HTML documents
(b) DNS files
(c) Website
(d) Data
(e) None of the above


Q.2. _________is a huge network of computers all connected together.
(a) Webserver
(b) Internet
(c) Intranet
(d) WAN (Wide Area Network)
(e) None of the above

Q.3. A/An _______________ is a web within a network.
(a) Webserver
(b) Internet
(c) Intranet
(d) WAN (Wide Area Network)
(e) None of the above

Q.4. In Computing term  'extranet' mainly used as________________?
(a) Webserver
(b) Wireless personal area network 
(c) Intranet
(d) Wide Area Network
(e) None of the above

Q.5. Which of the following is not a network?
(a) Local Area Network
(b) Wide Area Network
(c) Metropolitan area network
(d) Wireless personal area network
(e) None of the above

Q.6. Which of the following is a network?
(a) Local Area Network
(b) Wide Area Network
(c) Metropolitan area network
(d) Wireless personal area network
(e) All of the Above

Q.7. following item is not unique on a network?
(a) Computer Name
(b) IP Address
(c) Workgroup Name
(d) Internet2
(e) All of the Above



Q.8. An IP address contains four sets of number ranging from___________.
(a) 1 to 100
(b) 1 to 1000
(c) 1 to 255
(d) None of the above
(e) All of the Above

Q.9. What is the default left margin in word document?
(a) 1”
(b) 1.25”
(c) 1.5”
(d) 2”
(e) No default left margin in word document

Q.10. In excel a numeric value can be treated as a label value if it precedes with:
(a) Apostrophe ( ‘ )
(b) Exclamation ( ! )
(c) Hash ( # )
(d) Ampersand ( & )
(e) None of the above

Comment Your Answer and Win Certificate from Team MM after Review. You read and study more Computer Quiz Click here.

Answer Key will be published soon... eg. in 15-20 Minutes
Answer Key :
1. c
2. b
3. c
4. b
5. e
6. e
7. c
8. c
9. a

10. a

Share:

0 comments:

Post a Comment

Advt.

Advertisement

SBI New Rules for FD