Tuesday, 12 July 2016

Computer Awareness Quiz for SBI PO Main Exam 224

Dear Readers. This is Important and very expected Computer Awareness Quiz for SBI PO Main Exam. These 15 Objective type MCQs are very helpful for candidates.

Question 1. Which of the following Computer languages is used for Artificial Intelligence?
(1) FORTRAN
(2) PROLOG
(3) C
(4) COBOL
(5) None of these
Ans. 2




Question 2. 'FIND' option is available under which of the following menu?
(1) Tools
(2) View
(3) File
(4) Edit
(5) None
Ans. 4

Question 3. Which of the following is the slowest Internet connection?
(1) Digital Subscriber Line
(2) T1
(3) Cable Modem
(4) Leased Line
(5) Dial-Up
Ans. 5

Question 4. Which of the following is the short-cut key to close an active tab of a browser?
(1) Alt + F4
(2) Ctrl + C
(3) Ctrl + F4
(4) Shift + C
(5) Ctrl + W
Ans. 5

Question 5. Which of the following is fastest?
(1) Cache Memory
(2) Main Memory
(3) Secondary Memory
(4) Compact Disk
(5) Digital Versatile Disk
Ans. 1

Question 6. Which of the following is not a web browser?
(1) Mozilla
(2) IE
(3) CE
(4) Opera
(5) Safari
Ans. 3

Question 7. What kind of memory is static and non - volatile?
(1) RAM
(2) ROM
(3) BIOS
(4) CACHE
(5) None of these
Ans. 2

Question 8. How much space in minimum must be provided between columns?
(1) 0"
(2) 0.5"
(3) 1"
(4) 1.5"
(5) None of
the Above
Ans. 1

Question 9. PC cards, flash memory cards, and smart cards are all examples of:
(1) Removable hard disks.
(2) Digital video discs.
(3) Volatile memory devices.
(4) Solid state storage devices.
Ans. 4

Question 10. To connect to a WAN, you must have:
(1) CSMA/CD
(2) Wi-Fi
(3) TCP/IP
(4) POP
(5) None of these
Ans. 4

Question 11. VPN stands for_______________.
(1) Virtual Personal Network
(2) Very Private Network
(3) Virtual Private Network
(4) Vicious Personal Network
(5) None of these
Ans. 3

Question 12. Which of the following is true about Dial-up internet access?
(1) It utilizes the existing telephone services
(2) It uses a router for security
(3) It utilizes the broadband technology
(4) Modem speeds are very fast
(5) All of the above
Ans. 1

Question 13. Which of the following groups contains graphical file extensions?
(1) JPG, CPX, GCM
(2) GIF, TCF, WMF
(3) TCP, JPG, BMP
(4) JPG, GIF, BMP
(5) None of these
Ans. 4

Question 14. Grouping and processing all of a firm's transactions at one time is called–
(1) a database management system
(2) batch processing
(3) a real-time system
(4) an on-line system
(5) None of these
Ans. 2

Question 15. A number system with a base of two is referred as–
(1) Unary number system
(2) Binary number system
(3) Octal number system
(4) All of the above
(5) None of these
Ans. 2



Read more Computer Awareness Quiz Click here

No comments:

Post a Comment

Advertisement