-->

Monday, 18 July 2016

5 Computer Quiz For SBI And IBPS Exams Tips You Need To Learn Now.

Dear MM Expert Readers. Today we are presenting something special like 5 Computer Quiz For SBI And IBPS Exams Tips You Need To Learn Now. Practice more and more for your better future. all questions are previous asked in IBPS online computer based test. Up to 60+% questions and answers are repeat in upcoming bank exams.

Q.No. 1. Which one of the following is not a feature of third generation languages?
(a) They need to get translated
(b) They are faster than MLLs
(c) They are easy to use than MMLs
(d) They use compilers and interpreters
(e) None of Above

Q.No. 2. Google chrome is _________.
(a) Compiler
(b) OS
(c) Editor
(d) Both A and C
(e) None of Above



Q.No. 3. VLSI is used in _________ Generation of computer
(a)First
(b)Second
(c)Third
(d)Fourth
(e) None of Above

Q.No. 4. Eclipse is an IDE developed in________.
(a)C
(b)c++
(c) java
(d) python
(e) None of Above

Q.No. 5. The C++ programming language is very popular because it is:
(a) backward compatible with C
(b) object-oriented
(c) widely available
(d) all of the above
(e) None of Above

Q.No. 6. "log2' function is used for_________.
(a) Calculating logarithm of two numbers
(b) Calculate log to the base 2
(c) Calculate log of 2 with given no as base
(d) Calculate log to the base 2
(e) None of Above

Q.No. 7. Java compiler produces________.
(a) Byte code
(b) Object code
(c) Executable code
(d) Machine code
(e) None of Above

Q.No. 8. Inventor is given special rights using document______.
(a) Patent
(b) Copyright
(c) Intellectual Property Rights
(d) ITU-T
(e) None of Above




Q.No. 9. LATEX is software is used for___________.
(a) Documentation
(b) Typing
(c) Letter Typing
(d) Technical Documentation
(e) None of Above

Q.No. 10. The flowchart symbol shown below is

(a) Process symbol
(b) Input/output symbol
(c) Decision symbol
(d)Terminator symbol
(e) None of Above



5 Computer Quiz For SBI And IBPS Exams Tips You Need To Learn Now
Answer Key:
1. b
2. d
3. d
4. c
5. b
6. b
7. a
8. a
9. a
10. c




Share:

0 comments:

Post a Comment

Advt.

Advertisement

SBI New Rules for FD