-->

Tuesday, 28 June 2016

Important GK Questions for SBI PO Exam 2016 PDF Download Part- 2

Dear mm expert readers. This is a good news for the all the Aspirants who are preparing for the Bank Exams and looking for Important GK Questions for SBI PO Exam 2016 PDF Download Part- 2 available now here. Today you get a series of Current Affairs for SBI PO Exam 2016 here. If we analyze SBI PO Prelims/Mains Syllabus pdf 2016 as SBI PO Prelims Exam Pattern then we found this section in Main exam. 

After our part 10th of 10th completed then you will get SBI PO Exam 2016 Final PDF Download link for summary. We will soon updating this post Part-2 for your better SBI Exam Preparation. You stay tuned with this article for more updates.

We all know that General Awareness is one of the extremely important part of the banking examination syllabus and most of the students always remain confused about what to study, especially in GA portion. These all notes are very important and expected to upcoming banking examinations in 2016. You read all IBPS Bank PO and clerical current affairs study notes and material here.

You check all SBI PO Recruitment 2016 Notification for detailed structure of GK Questions Capsule and pdf digest from mm portal in the main section. Complete sets of SBI PO Mains 2016 Important General Knowledge Questions for competitive exams presenting separately. Check SBI PO GK Questions 2015 in asked ibps previous year question papers column and 2016 available here.

  • General Awareness For Bank PO, CLERK, SBI Exam & Other
  • Static General Knowledge(GK) PDF Capsule Download here
  • general awareness for bank exams
Exclusive Read :


Important GK Questions for SBI PO Exam 2016 PDF Download Part- 2nd of 10th


Q. 1. Skill development programme of maulana Azad National Academy for skills (MANAS) comes under which ministry ?
Answer : Minority affairs

Q. 2. Expand the MANAD ?
Answer : Maulana Azad

Q. 3. Who is the DRDO chairman?
Answer : Kiran

Q. 4. India’s first indigenous composites sonar dome, a ship’s underwater eyes and ears, was today flagged off by defance Minister Manohar Parrikar from here to be delivered to mazgaon docks in which of the following city?
Answer : Mumbai

Q. 5. Name of the banks in which LIC has taken in the stake recently?
Answer : Dena Bank, Andhra Bank

Q. 6. Kachhabali village in Bhim tehsil of Rajsamand distric has become the 1st in the state to vote to close down its line liquor shop in which of the following state?
Answer : Rajasthan

Q. 7. Who is the union Minister of Health and family Welfare?
Answer : JP Naada

Q. 8. Name the person who has been appointed as the new chairman of IDSA?
Answer : RAJAT

Q. 9. European Investment Bank announced to loan €450 million to which state for metro project?
Answer : UP

Q. 10. Singareni Thermel power project is located in which state of India ?
Answer : Talangana

Q. 11. Shuklaphanta wildlife Reserve’ is located in which country?
Answer : Nepal


  • Current affairs Summary January 2016 to May 2016 PDF Question Bank
  • 7 Day's SBI PO Exam 2016 Preparation Plan
  • SBI Clerk Exam (Main) Exam Review and Paper analysis (1st Slot2nd Slot)
  • SBI Clerk Exam (Main) GK Questions Asked (1st Slot2nd Slot)
  • Banking Current Affairs/Events January to May 2016 Revision Capsule for SBI Clerk Main Exam Download here


  • Q. 12. Which state Government has recently launched a new scheme ` Adapting Homes for Differently- abled’ ?
    Answer : HARYANA

    Q. 13. Which of the following virus is responsible for diarrhea among infants and young children?
    Answer : Rotavirus

    Q. 14. Who is the incumbent chief of the national Investigation Agency?
    Answer : Sharad

    Q. 15. Who has won the 2016 major Dhyan chand lifetime achievement Award?
    Answer : Shankar laxman

    Q. 16. The 2017 FIFA U-17 world cup will be hosted by which country?
    Answer : India

    Q. 17. Who has won the best actor award at the 63rd National Film Awards 2016?
    Answer : Amitabj

    Q. 18. The ITBP’s weapon and support weapon training centre will be set up in which distric of Madhya Pradesh?
    Answer : Damoh

    Q. 19. Desert city of palmyra, Which captured by ISIS, in which country?
    Answer : Syrai

    Q. 20. Who among the following has been placed in the list of top 50 most influential leaders of the world by fortune magazine?
    Answer : Kejriwal


    Related to Computer Section:

    Important Computer Questions for SBI PO/Clerk Main Exam :Part:1Part:2Part:3Part:4Part:5Part:6Part:7Part:8Part:9

    While you practing these questions then you also refer most important part for GK Questions Asked in Railway RRB NTPC Exam also read for better practice. You analysis and review SBI Clerk Exam Syllabus 2016 Pre and Main PDF available on this website. Practice n practice only with SBI Clerk previous question papers model papers are not enough, you read and stay connected with team mm for better score.
    Share:

    0 comments:

    Post a Comment

    Advt.

    Advertisement

    SBI New Rules for FD