-->

Monday, 27 June 2016

Important GK Questions for SBI PO Exam 2016 PDF Download Part- 1

Dear mm expert readers. This is a good news for the all the Aspirants who are preparing for the Bank Exams and looking for Important GK Questions for SBI PO Exam 2016 PDF Download Part- 1 available now here. Today you get a series of Current Affairs for SBI PO Exam 2016 here. If we analyze SBI PO Prelims/Mains Syllabus pdf 2016 as SBI PO Prelims Exam Pattern then we found this section in Main exam. 

After our part 10th of 10th completed then you will get SBI PO Exam 2016 Final PDF Download link for summary. We will soon updating this post Part-2 for your better SBI Exam Preparation. You stay tuned with this article for more updates.

We all know that General Awareness is one of the extremely important part of the banking examination syllabus and most of the students always remain confused about what to study, especially in GA portion. These all notes are very important and expected to upcoming banking examinations in 2016. You read all IBPS Bank PO and clerical current affairs study notes and material here.

You check all SBI PO Recruitment 2016 Notification for detailed structure of GK Questions Capsule and pdf digest from mm portal in the main section. Complete sets of SBI PO Mains 2016 Important General Knowledge Questions for competitive exams presenting separately. Check SBI PO GK Questions 2015 in asked ibps previous year question papers column and 2016 available here.

  • General Awareness For Bank PO, CLERK, SBI Exam & Other
  • Static General Knowledge(GK) PDF Capsule Download here
  • general awareness for bank exams

Important GK Questions for SBI PO Exam 2016 PDF Download Part- 1st of 10th

1. In order to address the climate change issues in the two countries, India and have launched the Fulbright kalam climate fellowship?
Ans. US

2. What is the new name of the LED based Domestic efficient lighting programme (DELP) being implemented at present?
Ans. UJALA

3. Which of the following cities has been declared the world’s most expensive city in 2016 worldwide cost of living survey?
Ans. Singapore

4. The  winner of the 2016 WGC cadlillac championship is ?
Ans. Adam scott

5. Which of the following banks in India has launched “iWork@home”, a first of its kind progreamme that allows women employees to work from home for up to a year ?
Ans. ICICI BANK

6. The market regulator SEBI has given its inprinciple nod to which of the following stoc0k exchanges of list itself on a bourse ?( It is the Asia’s oldest stock exchange)
Ans. Bombay stock exchange

7. Who among the following has been appointed as deputy chief of Army by the Govt ?
Ans. NPS HIRA

8. India cohosted the meet on Asia’s economic challenges in New Delhi recently named ` Advancing Asia’ With which of the following institution ?
Ans. IMF

9. The uber Inc recently inaugurated its first engineering centre in Asia in which of the following city ?
Ans. Banguluru

10. According to the IRCTC survey, which railway station has been named the cleanest in India ?
Ans. Surat

11. Who is the author of the book titled “Gandhi: An illustred Biography”. ?
Ans. Pramod

12. The 2016 Global Bamboo summit will be hosted by Which city of India ?
Ans. Indore

13. Exercise lron fist 2016 has conducted by the Indian Air force in which state ?
Ans. Rajasthan

14. Which Union ministry of hosting “ The Everlasting Flame International programme” ?
Ans. Minority

15. The 11 unilateral advance pricing agreements has signed by which board ?
Ans. CBDT


  • Current affairs Summary January 2016 to May 2016 PDF Question Bank
  • 7 Day's SBI PO Exam 2016 Preparation Plan
  • SBI Clerk Exam (Main) Exam Review and Paper analysis (1st Slot2nd Slot)
  • SBI Clerk Exam (Main) GK Questions Asked (1st Slot2nd Slot)
  • Banking Current Affairs/Events January to May 2016 Revision Capsule for SBI Clerk Main Exam Download here


  • 16. Who is the union Civil Aviation Minister of India ?
    Ans. Ashok

    17. GVK power and infrastructure Ltd has agreed to sell a 33% stake in Bangalore International Airport Ltd (BIAL) to which company ?
    Ans. Firefex India Holding Corp

    18. Which state  announced National anthem singing made mandatory in schools ?
    Ans. Haryana

    19. RBI has cancelled registration of how many NBFCS ?
    Ans. 22

    20. Which state 1st   launched project salamati ?
    Ans. Haryana

    Related to Computer Section:

    Important Computer Questions for SBI PO/Clerk Main Exam :Part:1Part:2Part:3Part:4Part:5Part:6Part:7Part:8Part:9

    While you practing these questions then you also refer most important part for GK Questions Asked in Railway RRB NTPC Exam also read for better practice. You analysis and review SBI Clerk Exam Syllabus 2016 Pre and Main PDF available on this website. Practice n practice only with SBI Clerk previous question papers model papers are not enough, you read and stay connected with team mm for better score.
    Share:

    0 comments:

    Post a Comment

    Advt.

    Advertisement

    SBI New Rules for FD