Tuesday, 28 June 2016

Important GK Questions for SBI PO Exam 2016 PDF Download Part- 3

Dear mm expert readers. This is a good news for the all the Aspirants who are preparing for the Bank Exams and looking for Important GK Questions for SBI PO Exam 2016 PDF Download Part- 3rd available now here. Today you get a series of Current Affairs for SBI PO Exam 2016 here. If we analyze SBI PO Prelims/Mains Syllabus pdf 2016 as SBI PO Prelims Exam Pattern then we found this section in Main exam. 

After our part 10th of 10th completed then you will get SBI PO Exam 2016 Final PDF Download link for summary. We will soon updating this post Part-2 for your better SBI Exam Preparation. You stay tuned with this article for more updates.

We all know that General Awareness is one of the extremely important part of the banking examination syllabus and most of the students always remain confused about what to study, especially in GA portion. These all notes are very important and expected to upcoming banking examinations in 2016. You read all IBPS Bank PO and clerical current affairs study notes and material here.


You check all SBI PO Recruitment 2016 Notification for detailed structure of GK Questions Capsule and pdf digest from mm portal in the main section. Complete sets of SBI PO Mains 2016 Important General Knowledge Questions for competitive exams presenting separately. Check SBI PO GK Questions 2015 in asked ibps previous year question papers column and 2016 available here.

  • General Awareness For Bank PO, CLERK, SBI Exam & Other
  • Static General Knowledge(GK) PDF Capsule Download here
  • general awareness for bank exams
Exclusive Read :



Important GK Questions for SBI PO Exam 2016 PDF Download Part- 3rd of 10th

{Total No. of Questions in this Capsule/Digest : 20 MCQs}
Q. 1. Recently, which state government has developed a mobile app to moniter the mahatma Gandhi National Rural Employment Guarantee scheme?

Answer : Karnataka


Q. 2. What does BEPZA stands for?
Answer : Bangladesh Export processing Zones authority

Q. 3. Who is the author of the novel “ That Long silence”?
Answer : Shashi

Q. 4. Dame Zaha Hadid , who died recently was a world-renowed?
Answer : Architect

Q. 5. Who is the incumbent head of the united Nation high Commissioner for Refugees?
Answer : Filippo Grandi

Q. 6. Which of the following is NOT a function of the medical council of India?
Answer : Maintaining  register of  doctors as well as pharmacists

Q. 7. What was the vanue of recently held fourth nuclear Security summit (NSS)?
Answer : Washington DC, USA

Q. 8. Recently, the government of India has extended safeguard duty on steel imports till march 2018. The purpose of this move is to protect Indian industry from cheap imports from which country?
Answer : China

Q. 9. With which of the following the renual project is related to?
Answer : Nuclear science

Q. 10. What is the purpose of the recently launched” Gyan chakra” of Indian Army’s Western command?
Answer : To work as a think tank on stragetic and national security issues

Q. 11. According to the HIS Inc  recently released report, what is the India’s position in defence spending? 
Answer : Fourth

Q. 12. A news recently reported “output from the Eight core infrastructure industries grew at the fastest pace in 15 months clocking a 5.7 per cent growth in February”. Which of the following is NOT among the core infrastructure industries?
Answer : Pulp and paper



Q. 13. Apurvi singh chandela, who qualified for the 2016 Olympics, is associated with which sport?
Answer : SHOOTING

Q. 14. Who is the incumbent chairman of the national Bank for Agricuture and Rural Development?
Answer : Harsh kumar Bhanwala

Q. 15. Which committee has recommended change in the structure and ecosystem in the Indian cricket board?
Answer : RM Lodha committee

Q. 16. Which to state of India are undergoing controversies over Satluj- Yamuna canal link?
Answer : Punjab and Haryana 

Q. 17. Chanderkhani pass’ is located in which state of India?
Answer : Himachal

Q. 18. Name the actress who has been conferred with the Dadasaheb phalke Film foundation Award 2016?
Answer : Priyanka chopra

Q. 19. India is offered to invest upto $20 million in which of the following county announced by Dharmendra pradhan Minister of  Petroleum and natural Gas during his two day visit to that country?
Answer : Iran

Q. 20. Name the person who has been chosen to receive the UNESCO/ Guillermo cano world Press Freedom Prize for the year 2016?
Answer : Khadija Ismayilova

Related to Computer Section:

Important Computer Questions for SBI PO/Clerk Main Exam :Part:1Part:2Part:3Part:4Part:5Part:6Part:7Part:8Part:9


No comments:

Post a Comment

Advertisement