-->

Saturday, 25 June 2016

General Knowledge Questions and Answers for Competitive Exams Part-1

Dear mm expert readers. Today we are presenting General Knowledge Questions and Answers for Competitive Exams because General Knowledge plays a vital role in our life as well as all recruitment and competitive exams. General Knowledge (GK) Questions and Answers PDF file available for your download. These MCQs are similar helpful for applicants whether they are preparing for govt jobs/ Bank jobs exam or any college entrance exam as well as for interview preparations. Exclusive post for the Exams which includes these sections are SBI PO Pre/Main, IBPS, RRB, RBI, LIC AAO, SSC etc.

Prepare yourself and take General Knowledge Quiz online on the following topics like General Intelligence, General Knowledge questions answers (MCQ) listings of various examinations e.g. IBPS Bank PO, Clerk, SBI PO & SBI Clerk, RRB NTPC Exam, SSC CGL, UPSC, IBPS, MAT, CAT and other competitive exams. These all are Very important general knowledge question and answer available online free to download for our valuable educated visitors.

Our mm team are giving you a valuable content for your exam daily basis General Knowledge (GK) , General Awareness and Current Affairs 2016 with Daily Current Quiz, Daily GK Quiz, News and Analysis for UPSC ,IAS, IBPS Banking Exams, SSC-CGL and SSC Exams, Railways and Competition Exams of India. In static GK for bank exams we including much more series free Multiple Choice questions and answers with detailed explanation. Recently we have launched a series of Important GK bits for all Competitive Exams 2016.

General Knowledge Questions and Answers for Competitive Exams

Part-1 
(10 Multiple Objective Type Questions)

Question No. 1. Regional Rural Banks Act passed in...?

(1) 1981 
(2) 1969 
(3) 1976 
(4) 1980
(5) 1982
Answer: 3


Question No. 2. Regional Rural Banks are not found in the state of.....?

(1) Maharashtra and Karnataka
(2) Andhra Pradesh and Tamilnadu
(3) Sikkim and Goa
(4) Assam and Uttar Pradesh
(5) Rajasthan and Haryana
Answer: 3

Question No. 3. Increasing the effort to ''think global" and ''act local" is ..........

(1) empowering 
(2) globalizing 
(3) flattening
(4) focussing 
(5) Benchmarking
Answer: 2

Question No. 4. What is the name of the longest free way bridge of Mumbai?

(1) Taj express way 
(2) Eastern freeway 
(3) South freeway
(4) Both (1) and (2) 
(5) None of these
Answer : 2

Question No. 5. What do you understand by term used in Marketing ‘SBU’ Means:

(1) Strategic Business Utility 
(2) Strategic Business Users
(3) Strategic Business Unit 
(4) Secondary Business Unit
(5) All of the above
Answer : 5

Question No. 6. Closed-end fund scheme means.......?

(1) A scheme of an investment company in which a nonfixed number of shares are issued
(2) Offer of a company to close the business at the end of year
(3) A scheme of an investment company in which a fixed number of shares are issued
(4) Company's offer to sell the assets at the lowest rate
(5) None of these
Answer: 3

Question No. 7. Aam Admi Bima Yojana, a Social Security insurance Scheme for rural landless household introduced by union government on 2nd October 2007. The scheme administered by...?

(1) LIC 
(2) GIC 
(3) NIC  
(4) UIC 
(5) TATA AIG
Answer: 1

Question No. 8. Tianhe-2 is the super computer developed by......?

(1) Russia 
(2) India 
(3) Japan  
(4) Thailand 
(5) China
Answer: 5

Question No. 9. Which of the following is a primary number?

(1) 34 
(2) 11 
(3) 45
(4) 35 
(5) 12
Answer: 2

Question No. 10. Who declares Reverse Repo Rate?

(1) Central Government  
(2) State Government  
(3) RBI  
(4 )SEBI  
(5) IRDA
Answer: 3

Powered By : www.meritmock.com


Download given below:



Share:

0 comments:

Post a Comment

Advt.

Advertisement

SBI New Rules for FD