Wednesday, 4 May 2016

SBI PO/Clerk Quantitative aptitude Quiz 104

Directions (1-5): Study the following graph carefully and answer the questions given below:
Distribution of candidates who were enrolled for MBA entrance exam and the candidates (out of those enrolled) who passed the exam in different institutes:

Q.1. What percentage of candidates passed the Exam from institute T out of the total number of candidates enrolled from the same institute?
(a) 50%
(b) 62.5%
(c) 75%
(d) 80%
(e) None of these

Q.2. Which institute has the highest percentage of candidates passed to the candidates enrolled?
(a) Q
(b) R
(c) V
(d) T
(e) None of these

Q.3. The number of candidates passed from institutes S and P together exceeds the number of candidates enrolled from institutes T and R together by?
(a) 228
(b) 279
(c) 399
(d) 407
(e) None of these

Q.4. What is the percentage of candidates passed to the candidates enrolled for institutes Q and R together?
(a) 68%
(b) 80%
(c) 74%
(d) 65%
(e) None of these

Q.5. What is the ratio of candidates passed to the candidates enrolled from institute p?
(a) 9:11
(b) 14:17
(c) 6:11
(d) 9:17
(e) None of these

Directions (5-10): Study the following table and answer the questions based on it.

Number of Candidates Appeared, Qualified and Selected in a Competitive Examination from Five States Delhi, H.P, U.P, Punjab and Haryana Over the Years 1994 to 1998.

Q.6. What are the average marks obtained by all the seven students in Physics? (Rounded off to two digit after decimal)
(a) 77.26
(b) 89.14
(c) 91.37
(d) 96.11
(e) none of these

Q.7. The number of students who obtained 60% and above marks in all subjects is?
(a) 1
(b) 2
(c) 3
(d) 4
(e) None of these

Q.8. What was the aggregate of marks obtained by Sajal in all the six subjects?
(a)  409
(b) 419
(c) 429
(d) 449
(e) None of these

Q.9. In which subject is the overall percentage the best?
(a) Maths
(b)  chemistry
(c) physics
(d) history
(e) computer science

Q.10. What is the overall percentage of Tarun?
(a)  52.5%
(b) 55%
(c) 60%
(d) 63%
(e) None of thes

Answer Key

1. (C) 2. (B) 3. (C) 4. (B) 5. (C) 6. (E) 7. (A) 8. (E) 9. (D) 10. (B)
Download more SBI PO and Clerk Quantitative aptitude Quiz

No comments:

Post a Comment