Friday, 13 May 2016

Quantitative Quiz- Simplification

 Dear readers, below is the quant quiz for SBI, IBPS & NABARD exam. Welcome to Online Quantitative Aptitude Section with explanation. These Quantitative Aptitude Quiz - Simplification Questions. These MCQs Q&A is very useful for upcoming Bank exams. Please note that the quantitative aptitude questions for the bank exam is much scoring.

You practice more with short quiz on Simplification in QA section for IBPS RRB PO & IBPS PO 2015 Exam.
Directions (Q.No. 1-10): What value should come in place of question mark (?) in the following questions?
Q.No. 1. (9884÷35.3)×1.5+493.19=?
a) 913.19
b) 912.43
c) 916.83
d) 919.41
e) 920.51


Q.No. 2. 49.937+23.124-32.768-38.439=?
a) 1.874
b) 1.934
c) 1.854 
d) 1.826
e) 1.834


Q.No. 3. 396.132-498.695+493.12-229.1=?
a) 191.457 
b) 261.457
c) 190.457
d) 160.457
e) 161.457


Q.No. 4. (121÷1.1)+(169÷0.13)-(5.76÷2.4) =?
a) 1319.6 
b) 1407.6
c) 1420.4
d) 1507.8
e) 1390.1


Q.No. 5. 4/9 of 3/5 of 4500-2/3 of 1/7 of 2/9 of 1890=?
a) 1160 
b) 11980
c) 1240
d) 1460
e) 1280


Q.No. 6. 704×710+112×108=?
a) 499840
b) 511936
c) 519136
d) 511396
e) None of these


Q.No. 7. 21.2×21.2×21.2=?
a) 9582.128 
b) 9528.128
c) 5928.128
d) 9528.218
e) None of these


Q.No. 8. 25600÷16÷16=?
a) 256
b) 100
c) 56
d) 4056
e) None of these


Q.No. 9. 26/24 of 408+25/46% of 41400=?
a) 547
b) 447
c) 467 
d) 647
e) 667


Q.No. 10. 9600×(5/16)×(6/24)×(27/6) =?
a) 3735
b) 3575
c) 3375
d) 5373
e) None of these


Answer Key: 
1. a
2. c 
3. e 
4. b 
5.a 
6. b 
7.b 
8. b 
9. e 
10. c

No comments:

Post a Comment

Advertisement