Thursday, 12 May 2016

Online Computer Quiz for all SBI/IBPS/LIC/NABARD exams

Dear mm expert Readers,
Welcome to Online Computer Quiz in meritmock.com. Here we are providing sample questions in Computer Awareness section. It will be very useful for all SBI/IBPS/LIC/NABARD exams and other competitive exams and recruitment test. We have also included some important questions that are repeatedly asked in previous bank exams.

Q.1. A digital signature is _______
A. scanned signature
B. encrypting information
C. signature in binary form
D. None of the Above


Q.2. An Internet service that translates domain names to the IP addresses is called ________
A. CMS
B. ASP
C. DNS
D. None of the Above

Q.3. Unauthorized access to information by using a terminal that is already logged on with an authorized ID is called __________
A. Piggybacking
B. Penetration
C. Phishing
D. None of the Above

Q.4. Vishing is also known as _________
A. VoIP Phishing
B. Voice Phishing
C. Voice Pharming
D. Both (A) and (B)

Q.5. Smishing is also known as _________
A. SMS Phishing
B. SMS Vishing
C. SMS Pharming
D. Both (A) and (B)

Q.6. Which is an example for Microblogging website?
A. Blogger
B. WordPress
C. Twitter
D. None of the Above

Q.7. WPA is a type of security used for what type of connection?
A. Ethernet
B. Wi-Fi
C. Bluetooth
D. None of the Above

Q.8. What is the another name for a file retrieved from the Internet?
A. Archive
B. Package
C. Download
D. Stream

Q.9. Which of the following refers to applications and services offered over the Internet?
A. ICANN
B. Cloud Computing
C. ICS
D. ICQ

Q.10. ICANN stands for ____________
A. Internet Corporation for Assigned Names and Numbers
B. Internet Connection for Assigned Names and Numbers
C. Internet Corporation for Assigned Nodes and Numbers
D. Internet Connection for Assigned Nodes and Numbers


Answer Key:
1.b
2.c
3.a
4.d
5.a
6.c
7.b
8.c
9.b
10.a


No comments:

Post a Comment

Advertisement