Saturday, 21 May 2016

Marketing Knowledge for SBI PO and Clerk Exam 2016

SBI has changed the exam pattern for PO and we have already posted SBI PO Exam Pattern and Syllabus 2016 pdf free download link available here.

In this syllabus we found some section like Marketing Knowledge or Marketing Awareness is also included in this syllabus and exam pattern. You also check and download SBI Clerk Exam Syllabus 2016 Pre and Main pdf and read it.

So, In this article we are presenting top 13 most and SBI previous year asked Questions related to this section check here. These questions and answers as well as PDF free study notes and quiz material, Capsule/Digest are very helpful for our visitors.

some expected questions with answers for your upcoming IBPS connected exam. These marketing questions quiz are very useful for every aspirants who are preparing for future IBPS Bank PO Clerk assistant and Officer level exams. 

Marketing Knowledge for SBI PO and Clerk Exam 2016

एमएम पोर्टल पर आप पाते है अपने भविष्य को सवारने वाले प्रस्तर। क्योंकि एमएम टीम आपके सपनों के लिए आपकी मदद करती है, तभी तो - जब सभी पढ़े मेरिट मॉक तो आप क्यों नहीं। मार्केटिंग सामान्य ज्ञान के 13 अति. महत्वपूर्ण प्रश्नों को सेट। अभी पढ़ियें।

Q./प्रश्न 1. Which of the following are considered service organizations?
A. HSBC Bank.
B. The Salvation Army.
C. Cancer Research.
D. The National Health System of the United Kingdom.
ANSWER: C



Q./प्रश्न 2. The primary cost of producing a service is _____________.
A. rent.
B. overhead.
C. cost of goods sold.
D. labour.
ANSWER: D

Q./प्रश्न 3. Which one of the following belongs to Business services?
A. Communications and transportation.
B. Retailing, maintenance and repair.
C. Consulting, finance and banking.
D. Restaurants and health care
ANSWER: C

Q./प्रश्न 4. Which one of the following belongs to public administration services?
A. Education and Government.
B. Retailing, maintenance and repair.
C. Communications and transportation.
D. Restaurants and health care.
ANSWER: A

Q./प्रश्न 5. Identify the one which comes under service marketing ______.
A. insurance.
B. motor cars.
C. refrigerators.
D. television.
ANSWER: A

Q./प्रश्न 6. Four P's of marketing___________
A. product, price, promotion, place.
B. product, price, preference, place.
C. product, payment, promotion, place.
D. product, price, promotion, publicity.
ANSWER: A

Q./प्रश्न 7. An electronic service available via the net that completed tasks, solves problems or conducts transaction is known as _______.
A. E- Services.
B. E- Auditing.
C. E- Filing.
D. E- marketing.
ANSWER: A

Q./प्रश्न 8. Services marketing is about ______.
A. promises.
B. costs.
C. profit.
D. goods
ANSWER: A

Q./प्रश्न 9. Services are primarily characterized by __________ .
A. search attributes.
B. experience attributes.
C. credence attributes.
D. Both (a) and (b)
ANSWER: D




Q./प्रश्न 10. Marketing mix refers to__________.
A. product, price, promotion & place.
B. people, process, & physical evidence.
C. both.
D. none of the above.
ANSWER: A

Q./प्रश्न 11. Market segmentation is _________.
A. positioning.
B. targeting.
C. dividing.
D. differentiation.
ANSWER: C

Q./प्रश्न 12. Marketing is an _______.found in all types of business
A. managerial function.
B. economic function.
C. strategic function.
D. universal function.
ANSWER: D

Q./प्रश्न 13. Informing buyers of new brand and new package is the ____ of sales promotion.
A. objective
B. method
C. application
D. quality
ANSWER: A


Keep Studying, Keep Rising, Crusaders!

No comments:

Post a Comment

Advertisement