Monday, 30 May 2016

Current Affairs for SBI PO & Clerk Main Exam 2016

Dear mm expert readers.
Today we are presenting you an article as Current Affairs Test for SBI Bank PO / Clerical Main Exam 2016. MM team always offers IBPS Bank PO, SBI, RBI reasoning questions, Current Affairs, English quiz, general awareness, GK Capsule 2015 and previous year papers for better examination results.

Our team already posted many more free study notes and quizzes for SBI PO Recruitment 2016 and SBI Clerk Recruitment Exams 2016 and you also check MCQ PDF Capsule Download link available here. You prepare better with mm current affairs for  unique and selection oriented score marks.

Q.1. Which Cyclonic storm has hit eastern coast of India in 2016?
(A) Madi
(B) ROANU
(C) Phailin
(D) Helen
(E) None of These


Q.2. Which bank has launched SmartUp for startups?
(A) SBI
(B) HDFC
(C) RBI
(D) Yes Bank
(E) None of These

Q.3. When will Income Declaration Scheme 2016 come into effect?
(A) 11 July 2016
(B) 1 June 2016
(C) 11 June 2016
(D) 21 May 2016
(E) None of These

Q.4. Yaogan-30 remote sensing satellite has been launched by ___?
(A) Russia
(B) China
(C) Japan
(D) Germany
(E) None of These

Q.5. When is the National Technology Day observed?
(A) March 21
(B) May 11
(C) June 23
(D) April 13
(E) None of These

Q.6. Bharat Darshan Tourist train has been launched for ___?
(A) Senior Citizens
(B) Pilgrims
(C) Foreign Tourists
(D) Students
(E) None of These

Q.7. E-enabled PMIS app has been launched by ___?
(A) Ministry of Rural Development
(B) Ministry of Railways
(C) Ministry of commerce and Industry
(D) Ministry of Finance
(E) None of These

Q.8. BHEL has recently commissioned 600 MW thermal power plant in ____?
(A) Haryana
(B) Punjab
(C) Uttar Pradesh
(D) Madhya Pradesh
(E) None of These

Q.9. Which bank has become first private sector bank to open dedicated branch for startups?
(A) RBL bank
(B) SBI bank
(C) ICICI bank
(D) Yes bank
(E) None of These

Q.10. What is the currency of Belgium?
(A) Euro
(B) Pound
(C) Riyal
(D) Polish zloty
(E) None of These


Answer Key:
1. b
2. b
3. b
4. b
5. b
6. b
7. b
8. d
9. a
10. a

No comments:

Post a Comment

Advertisement