Friday, 13 May 2016

Computer Questions for Competitive Exams

Computer Questions for Competitive Exams : In our Previous post on Computer Awareness Preparation,we have published the Computer Sample Question Paper for IBPS PO And MT Exam. Meritmock daily posting Quiz and MCQ Questions for Competitive Exams.  Computer Awareness Questions for Bank Exam is more useful for all govt jobs/ bank jobs/teaching jobs and SBI/IBPS/NABARD Recruitment exams. In 2015, 2016 and 2017 we are coming top on series of free study notes and pdf/digest capsule for competitive exams.

In this article we are presenting some basic fundaments MCQs Q&A for Bank exam. These questions are practice purpose for our expert mm readers. Jab Sabhi Padhe Meritmock to Aap Kyo Nahi.

Q.1 What difference does the 5th generation computer have from other generation computers?
(a) Technological advancement
(b) Scientific code
(c) Object Oriented Programming
(d) All of the above
(e) None of the above



Q.2 Which of the following is not the classification of computers based on application?
(a) Electronic Computers
(b) Analog Computers
(c) Digital Computers
(d) Hybrid Computers
(e) None of the above

Q.3 LSI,VLSI & ULSI chips were used in which generation? 
(a) Firth
(b) Second
(c) Third
(d) Fourth
(e) None of the above

Q.4 Which one of the following is not a feature of third generation languages? 
(a) They need to get translated
(b) They are faster than MLLs
(c) They are easy to use than MMLs
(d) They use compilers and interpreters
(e) None of the above

Q.5 Accounting Software 'Tally' is __________ 
(a) Open S/W
(b) Closed S/W
(c) Application s/w
(d) System s/w
(e) None of the above

Q.6 Which of the following if not an Operating System?
(a) Android
(b) MAC
(c) Samsung
(d) LINUX
(e) None of the above

Q.7_____________ is non volatile memory 
(a) RAM
(b) EERAM
(c) ROM
(d) PROME
(e) None of the above

Q.8 Source code is available to view, modify and redistribute in 
(a) Open Source
(b) Closed
(c) Proprietary
(d) Licensed
(e) None of the above

Q.9 Which of the following computer generation uses concept of artificial intelligence?
(a) First Generation
(b) Second Generation
(c) Third Generation
(d) Forth Generation
(e) None of the above

Q.9 Google chrome is _________ 
(a) Compiler
(b) OS
(c) Editor
(d) None of Above
(e) All of the above



Ans. Key
1. d
2. b
3. c
4. b
5. c
6. c
7. c
8. a
9. d
10. d

No comments:

Post a Comment

Advertisement