Wednesday, 11 May 2016

Computer Awareness Quiz for SBI PO/Clerk Exam 2016 (199)

Computer Quiz for SBI PO/Clerk Exam 2016 : Dear mm expert readers. Good day. Today we are here with top expected top 10 Computer knowledge/awareness objective type questions and answers quiz for your SBI PO Recruitment 2016 and SBI Clerk Recruitment 2016 exams.  Attempt these Computer Questions for Upcoming Banking Exams. You also download more PDF and digest capsule for competitive and recruitment exams. मेरिट माॅक रीडर क्यों लाते है अधिक अंक। आप स्वयं परख कर लिजिए क्योंकि एमएम पाठक पढ़ते कुछ एक्ट्रा। इसलिए हम कहते है कि जब सभी पढ़े मेरिट माॅक तो आप क्यों नहीं। परीक्षा में वे प्रश्न ही क्यों आते है जो हम नहीं पढ़ते है!!! अपनी तैयारी को औरों से कुछ अलग बनाइये तभी आप मेरिट में आ पायेंगे। पढ़ते रहिए टीम एमएम के साथ। 

Q.1. A textual image is converted into editable text using an:
A. OCR
B. ODE
C. OLE
D. OMR 


Q.2. PGP stands for:
A. Private Good Privacy
B. Public Gone Private
C. Pretty Good Privacy
D. Process Gone Private 

Q.3. Which one of the following is not a/an image/graphic file format?
A. PNG            
B. GIF
C. BMP                        
D. GUI

Q.4. The most common input devices include ………….
A. Monitor and keyboard      
B. Monitor and mouse
C. Mouse and keyboard       
D. Printer and mouse

Q.5. A characteristic of a file server is which of the following?
A. Manages file operations and is shared on a network
B. Manages file operations and is limited to one PC
C. Acts as a fat client and is shared on a network
D. Acts as a fat client and is limited to one PC

Q.6. The Internet uses the following protocol:
A. TCP/IP
B. IPX/SPX
C. UDP/IP
D. TCP/UDP 

Q.7. MS Word 2002 can be considered as:
A. An operating system
B. A web based software
C. An education software
D. A productivity software 

Q.8. Intersection of a row and a column in a table called?
A. cells
B. fields
C. records
D. queries 

Q.9. Bit is short for:
A. Binary system
B. Digital byte
C. binary unit
D. binary digit 

Q.10. Which type of computer is Cray T90?
A. Minicomputer
B. Microcomputer
C. Supercomputer
D. Mainframe 


Ans.Key
1.a
2.c
3.d
4.c
5.a
6.a
7.d
8.b
9.d
10.c

No comments:

Post a Comment

Advertisement