Tuesday, 5 April 2016

RRB TEST GK PRACTICE QUIZ

The Railway RRB NTPC exam 2016 continued on April 5 with candidates appearing for 3 shifts of online tests.
Here is the Upcoming exam RRB TEST GK PRACTICE QUIZ for your better practice.


Q.1. The large entrance of temple in South India is called?
a) Shikhar
b) Sanctum sactorum
c) Gopuram
d) Prakar


Q.2. Dilwara-Temple is located at?
a) Udaipur
b) Ajmer
c) Mount Abu
d) Jaipur

Q.3. Which of the following trees can grow in salt water?
a) Coconut
b) Neem
c) Mangroves
d) Eucalyptus

Q.4. Cryogenic engines are used in
a) Rockets
b) Aeroplanes
c) Refrigerator
d) Sub-Marines

Q.5. Which of the following materials had the lowest density?
a) Gold
b) Mercury
c) Ice
d) Wood

Q.6. Which European country is trying to break peace between LTTE and Sri Lankan Government?
a) Sweden
b) Denmark
c) Norway
d) Finland

Q.7. The state which suffers most due to river erosion is
a) Kerala
b) Assam
c) West Bengal
d) Orissa

Q.8. At present bird flu spreads from
a) Poutry animals to humans
b) Humans to humans
c) Humans to poultry animals
d) All of three

Q.9. Which of the following animals has the longest life-span?
a) Tortoise
b) Elephant
c) Whale
d) Rhinoceros

Q.10. Haematite is an ore of
a) Copper
b) Chromium
c) Lead
d) Iron

Answer Key

1. (C) 2. (C) 3. (C) 4. (C) 5. (D) 6. (C) 7. (B) 8. (A) 9. (A) 10. (D)

No comments:

Post a Comment

Advertisement