Saturday, 23 April 2016

RRB NTPC Exam Answer Key/Review/GK Questions Asked 23rd April 2016 (23.04.2016) Available

The RRB NTPC exams announced for the recruitment of 18000 vacancies in Indian railways is just few days away from completion. Candidates already Login to download your e-Call Letter and also to post your queries through help desk. You check RRB NTPC Answer Key 2016 - RRB Railway Non Technical (CEN 03/2015) Question Papers Solution Keys with Expected Cut Off Marks, Exam Review here. As per newspaper reports, it is estimated that approximately 92 lakh candidates had applied for the Indian Railways RRB NTPC 2016 exams. The RRB Admit card is available at from 09 March 2016. After the examination complete all candidates can download from this link. In the series of providing more detailed RRB NTPC 22nd April 2016 of 1st shift, 2nd shift and 3rd shift gk questions are updated in this page. All gk questions asked 22 and 23 April 2016 with answers of 23.04.2016 of morning and evening shift are available here for download.

23rd April 2016 RRB NTPC ONLINE EXAM Answer Key & Asked Questions

RRB NTPC 2016 Recruitment online exam is underway. The exam analysis, expected cutoffs along with questions asked in previous RRB NTPC attempts is coming shortly by team mm. You know that RRB NTPC Mock Test 2016, Railway Non Technical Mock Tests Online Practice Exam, Online Sample Paper Test, Preparation Tips for Railway Exam more befificial for readers. You stay connected team mm because RRB result 2016 for various NTPC posts like ASM, Goods guard, Clerk, TA, CA, JE, Staff nurse is available here, Check RRB result 2016 and cut off marks available in our upcoming articles. 23rd April 2016 RRB NTPC ONLINE EXAM Answer Key & Asked Questions

Recent Update : 23rd April, 2016 (23.04.2016) : Railway Recruitment Board (RRB) recently conducted Computer Based Test all over India in the 21 allotted RRBs across different exam centres. All GK asked questions and Exa Review/Expected cut off marks available full and series link for download available shortly. 

General Awareness Questions asked in RRB NTPC Exam 22nd and 23rd April 2016

1) Bhimbetka rock shelters are located at ______. 

Answer: Madhya Pradesh

2) Common salt formula 

Answer: Nacl

3) Canada’s first space telescope is _____.

Answer: MOST

4) which among river is in Triveni Sangamam?

Answer: Yamuna,Ganges

5) Which gas is used for flushing potato chips packets?

Answer: Nitrogen.

6) Roger Federer belong to?

A: Switzerland.

7) Hubble Space telescope belong to which country?


8) Satish Dhawan Space centre is located at which state?

Answer: Sriharikota

9) Present Commerce and industry minister of India?

Answer: Nirmala sitharam

10) What is official language of Afghanistan?

Answer: Afghani

Paper Review of RRB NTPC Exam

GK Questions asked till date in RRB NTPC exam

11) Which metal for Galvanisation of Iron?

Answer: Zinc

12) Where is first Jute mill loacted?

Answer: West Bengal

13) What is study of heridity called as _____.

A: Genetics

14) Moumadas is related to _____.

A: Tennis

15) S.subramanyam related to which instrument?

Answer: Flute

16) .css file related to ?

A: designing

17) Who is the first Indian to go into the space?

Answer. Rakesh sharma.

18) Cricket world cup is organised by?

Answer. ICC- International cricket council.

19) Gold is soluble in?

Answer. Aqua regia.

20) The international renewable energy agency headquarters is located at?

Answer. Abu Dhabi.

21) Who won Arjun award in kabaddi in 2015.?

Answer. Manjeet chiller.

22) Among the following which is not a board game?

Answer. Bridge.

23) First woman indian, who won the gold medal in Asian awards?

Answer. Marycom.

24) What is blue ray disc?

Answer. Storage device.

25) What is the Mukesh Ambani rank in world’s richest person?

Answer. 36.

26) Lalitha babar belongs to which game?

A. Runner

27) What is normal human body temperature?

A: 98.6 degree Celsius

28) Vitamin A?

A: Retinol

29) somanath temple is located in which state?

A: Gujarat

30) Oldest bank in India?

A: Bank of Hindustan (State Bank of India)

31) Where is Victoria fall located ?

A: Africa

32) . Ginger is one of the following type

A: Underground stem

33) In IPL raina and dhoni played to

Ans. Rajkot and pune

34) Marykom belongs to which state?

Ans. Manipur

35) Gagan narang and abhinav bindra belongs to

Ans. Shooting

36) cartosat which takes photos of uttarakhand floods is a

Ans. Remote sensing satellite

37) first satellite of India sent towards lunars is

Ans. Chandrayaan 1

38)The process of coating on the surface of a metal with zinc is called

Ans. Galvanisation

39) The scientist who got Nobel prize on malaria is

Ans. Sir Ronald Ross

40) Elisa is the test for AIDS but it is caused by virus

Ans. HIV

41) Narendra modi meets nawaz Sharif to surprise him at his Bday at

Ans. Pakisthan

42) Delhi govt bans diesel cars because they emitting………pollutants?

Answer:: Sulphur Oxide

43) Tooth is made up of

Answer: Calcium phosphate

44) Which national park has worlds two thirds one horned rhinos

Answer: Kajiranga National Park

45) Pascal is the unit of

Answer: Pressure

46) Qutub minar built by.

Answer: Qutab-ud-din-Aibak

47) which is the biggest nuclear plant in India?

Answer: Tarapur

48) Bulb filament is made from which metal?

Answer: Tungsten

49) How many amendment in Indian constitution?

Answer: 100

50) Who is CEO of google?

Answer: Sundar pichai

RRB CBT Exam Analysis / Reviews for 23rd April 2016

This is important success mantra for NTPC online exam 2016 of RRBs exam reviews and complete analysis catch here. Team mm full analyzed today rrb examination and sharing much experience of students that`s attend 23rd April 2016 online RRB exam. Reach the talking about rrbs April 23 exam by readers team from our this page. Exam analysis will be available for all shifts 1st, 2nd, 3rd all morning/evening sessions.

RRB NTPC 23rd April Asked Questions for All Shift

Asked questions for RRB cbt online exam of 23rd April 2016 available here. Solved paper solution in Hindi and English language both shared by team on this post. Today asked questions add in your cart. And be ready to catch out rrb ntpc online exam`s next  ( 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 th April 2016 ) asked questions. Official Website : RRB.GOV.IN
RRB NTPC Answer Key 2016 – RRB Railway Non Technical (CEN 03/2015) Question Papers Solution Keys with Expected Cut Off Marks available today. RRB gk questions CBT NTPC 2016 with the answer are available here. You Download RRB Answer key 2016 available here. RRB answer key 2016 for non technical-NTPC recruitment of ASM, Goods guard, TA, CA, clerk, ECRC, typist post in Indian Railway Department. RRB Answer Key 2016 for Shift 1, Shift 2 & Shift 3, Railway NTPC Non Technical Paper Solution (CEN 03/2015) for Station Master Clerk. RRB NTPC Solved Papers PDF – Download Previous Year Solved Question with Answer for Railway Online Exam 2016: Looking for RRB Unofficial and Official Answer key then you are at right place.

RRB NTPC 23 April Full 1st, 2nd, 3rd Shift Answer Key 2016

According to RRB NTPC March/ April 2016 Admit Card Exam Dates (1st, 2nd, 3rd Shift) Moring and evening session all key updated here. RRB NTPC 23rd April 2016 Answer Key & Asked Questions Full Available for All Regions, Exam Analysis Reviews for 22 April 1st, 2nd, 3rd Shift link activated now. Railway NTPC RRB GK Questions Asked on March and April 2016 Online Exam ntpc cbt with Answer Key, today exam dates is 22 April 2016

Download Answer Key, Review, Exam Analysis and Expected Cutoff

No comments:

Post a Comment