Tuesday, 26 April 2016

RRB 26th April GK questions asked/NTPC Answer Key

RRB 26th April GK questions asked/NTPC Answer Key

Dear mm expert readers. As we all know that RRB NTPC Exam 2016 has started from 28-03-2016 and will be conducted in three shift daily from 28 march 2016 to 30 April 2016. We have already posted Questions of all the three shifts of 28-03-2016, 29-03-2016, 30-03-2016, 31-03-2016, 02-04-2016, 03-04-2016, 04-04-2016, 05-04-2016, 06-04-2016, 07-04-2016, 09-04-2016, 10-04-2016, 11-04-2016, 12-04-2016, 16-04-2016, 18-04-2016, 19-04-2016, 22-04-2016 in earlier post and same will be continued today on 26-04-2016. These questions are based on memory from the students who had appeared in this exam at respective shifts. Keep refreshing page for new questions update.

RRB NTPC 26th April 2016 – 1st shift, 2nd shift and 3rd shift GK questions are updated below. We are glad to serve the RRB NTPC aspirants. 26 April 2016 : Get Railway RRB NTPC 26 April Questions. Railway Non Technical Popular Categories (NTPC) – RRB NTPC 16th 18th, 19th & 22 April & 26 April 2016 Exam Analysis & Exam Review available here.Today 26-04-2016 RRB Conducted the Online Exam of 18252 Non-Technical post at onine exam centers in India.

Morning shift Questions asked with Answers of RRB NTPC 26th April 2016 (26.04.2016): (1st shift)


Question 1. What is the official langulage of Nagaland ? 

Ans: English

Question 2. Who invented Atom bomb ?

Question 3. What is the Full form of IUCN ?

Question 4. International Union for Conservation of Nature.

Question 5. What is the full form of FTP ? 
Ans: File Transfer Protocol

Question 6. What was the Name the UN ship which was lost in 1985 and found in 2015 ?

Question 7. Which of the following is not a cancer ?

Question 8. NSA of india who was appointed in 2014 ? 
Ans: Ajit Doval

Question 9. Swift key is application of ?

Question 10. Which of the following is the Dwarf planet ?

Question 11. Gandhi Ji started Dandi March in which year ? 
Ans: 1930

Question 12. Who is H S Prannoy ?

Question 13. Allahabad was previously known as ? 
Ans: Prayag

Question 14. Major constituents of Sun ?
Ans:  Hydrogen and Helium

Question 15. Digestive acid ?
Ans:  HCL

Question 16. Dudoneum ? 
Ans: Small Intestine

Question 17. Number of teams in 2016 World Twenty 20 women world cup ? 
Ans: 10

Question 18. Where is jaistambh situated ? 

Ans: Raipur

Afternoon shift Questions asked with Answers of RRB NTPC 26th April 2016: (2nd shift)

Question 1) White flag is symbol of what?
Ans. :  surrender.

Question 2) Capital city of Syria ?
Ans. :  Damascus.

Question 3) Among the following who was not hanged?
Rajguru, Chandrashekhar, Bhagat singh, Sukhdev.
Ans. : 

Question 4) Santosh trophy is related to?
Ans. :  Foot ball.

Question 5) Smallest planet ?
Ans. :  Mercury.

Question 6) food chain related to what?
Ans. : 

Question 7) compound interest amount=15625,rate=25%,time 2 year then what will be principal?
Ans. : 

Question 8) What is stomach acid?
Ans. :  Gastric acid.

Question 9) If d=28 then what will be area of semicircle?
Ans. : 

Question 10) Where is the pashupatinath temple –
Nepal
Burma
Srilanka
Indonesia
Ans. : 

Question 11) Who is at 2nd level in food chain
Grass
Rat
Snake
Eagle
Ans. : 

Question 12) Which of the following is not a greenhouse gas?
Methane, Co2,Phosphine,Nitrous oxide
Ans. : 

Question 13) Which process repairs injury of body
Mitosis, Meiosis,both, none
Ans. : 

Question 14) Part plan for the relief of victims of 2015 tamil nadu flood
Sanitation drive, Rehabilitation for victims
Ans. : 

Question 15) Who is H S Prannoy?
Ans. :  badminton player.

Question 16) Who is appointed as the brand ambassador of ‘Atulya Bharat’?
Ans. : Amitabh Bachchan.

Question 17) Computer can’t work without which of the following?
Ans. :  CPU

Question 18) Southern rivers ?
A/ Godavari and Kaveri.

Question 19) Which one is not a storage device?
Ans. :  Modem

Question 20) Tom hanks related to what?
Ans. :  Films.

Question 21) Forbidden city of china situated at?
Ans. : Beijing.

Question 22) Which device is used to measure current ?
Ans. :  Ammeter.

Question 23) Which one of following is not a satellite launching vehicle
GSLV, PSLV, GSAT8, Aiare SGS
Ans. : 

Question 24) Who was the member of Apollo XI- Neil Armstrong?
Ans. : 

Question 25) Which of the following awards is not received by Sachin tendulkar?
Ans. :  Dhyan Chand Award.

Question 26) In 2015 the FDI limit in defence increased from 18% to what %?
Ans. :  49%.

Question 27) Mughal Ruler Sequence in reverse order?
Ans. :  Bahadur shah II > Aurangzeb > Shahjahan > Akbar.

Question 28) Bouncing back of rubber ball from a wall is related to
1st law of newton,2nd law of newton,3rd law of newton,None of the above
Ans. :  Newton’s 3rd law.

Question 29) What is the order of rotational symmetry of parallelogram?
0,1,2,3
Ans. : 


Evening shift Questions asked with Answers of RRB NTPC 26th April 2016: (3rd shift)
Computer can’t work without which of the following – CPU
Mughal Period Sequence – Akbar > Jahangir > Shahjahan > Aurangzeb > Bahadur Shah
Which of the following is not a greenhouse gas – Argon
Which of the following awards is not received by Sachin tendulkar – Dhyan Chand
FDI limit in defence – 49%
Southern rivers – Godawari and Kaveri
Who is H S Prannoy – Badminton Player
Allahabad was previously called – Prayag
Major constituents of Sun – Helium and Hydrogen
Digestive acid – HCL
Dudoneum – Small Intestine
No of teams in 2016 World Twenty20 women world cup – 10
Which is smallest planet – Mercury
Who is appointed as the brand ambassador of ‘Atulya Bharat’ – Amitabh Bachchan
Where is the pashupatinath temple – Nepal
Capital of Syria – Damascus
Nagaland official language – English
Who invented Atom bomb – Robert Oppenheimer
IUCN full form – International Union for Conservation of Nature
FTP full form – File Transfer Protocol
Where is jaistambh situated – Raipur
NSA of india appointed in 2014 – Ajit Doval
Swiftkey is application of – Keyboard
Which of the following is the Dwarf planet – Pluto
Dandi March year – 1930
Which one is not a storage device – Modem
Tom hanks related to what – Films
Forbidden city of china situated at – Beijing
Which device is used to measure current  – Galvanometer

Will be updated soon 
Check and Find for Best Books for RRB NTPC 2016 Exam



Check and Find for 28 march 2016 All 3 shifts Questions with answers
Check and Find for 29 march 2016 All 3 shifts Questions with answers
Check and Find for 30 march 2016 All 3 shifts Questions with answers
Check and Find for 31 march 2016 All 3 shifts Questions with answers
Check and Find for 02 April 2016 All 3 shifts Questions with answers
Check and Find for 03 April 2016 All 3 shifts Questions with answers
Check and Find for 04 April 2016 All 3 shifts Questions with answers
Check and Find for 05 April 2016 All 3 shifts Questions with answers
Check and Find for 06 April 2016 All 3 shifts Questions with answers
Check and Find for 07 April 2016 All 3 shifts Questions with answers
Check and Find for 09 April 2016 All 3 shifts Questions with answers
Check and Find for 10 April 2016 All 3 shifts Questions with answers
Check and Find for 11 April 2016 All 3 shifts Questions with answers
Check and Find for 12 April 2016 All 3 shifts Questions with answers
Check and Find for 16 April 2016 All 3 shifts Questions with answers
Check and Find for 18 April 2016 All 3 shifts Questions with answers
Check and Find for 19 April 2016 All 3 shifts Questions with answers
Check and Find for 19 April 2016 All 3 shifts Questions with answers
RRB GK Question till Now, (Hindi Version)
Check and Find for 28 march 2016 All 3 shifts Questions with answers
Check and Find for 29 march 2016 All 3 shifts Questions with answers
Check and Find for 30 march 2016 All 3 shifts Questions with answers
Check and Find for 31 march 2016 All 3 shifts Questions with answers
Check and Find for 02 April 2016 All 3 shifts Questions with answers
RRB Maths/Quants/Reasoning Questions Till Now
Check and Find for RRB NTPC All Previous Year Papers (2006 - 2014) and Mock Tests (13 sets)

We'll add many more questions and other shifts questions, keep refreshing page for new updates, keep visiting and share this post to your friends.

1 comment:

  1. in 26 april 2nd shift two options are correct AIARE SGS & GSAT 8 .

    ReplyDelete

Advertisement