Thursday, 21 April 2016

Important GK Questions for SBI Clerk Exam 2016 Part- 3

Dear readers. Greetings from Team MM that today in the series of providing free study notes and material for State bank of India (SBI) SBI Clerk Exam 2016. We are with just updated Important GK Questions for SBI Clerk Exam 2016 Part- 3 for your current affairs or General Knowledge section for this exam. Our previous article based on Railways RRB NTPC Exam 2016 GK Questions was much useful for every candidates. After our part 4th of 4th completed then you will get SBI Clerk Exam 2016 Final PDF Download link for summary.
Important GK Questions for SBI Clerk Exam 2016 Part- 3

You check all SBI Clerk Recruitment 2016 Notification for detailed structure of GK Question Capsule and pdf digest from mm portal in the main section. Complete sets of SBI Clerk Mains 2016 Important General Knowledge Questions presenting separately. Check SBI Associate Clerk GK Questions 2015 in asked ibps previous year question papers column and 2016 available here.

Important dates of SBI Recruitment 2016 for Clerical Cadre have been released and can check for this exam here. General Awareness Questions are more scoring part for your upcoming SBI Clerk Exam 2016. You prepare better and practice more and more for high score in bank exams. These all questions are very important and expected for SBI exams and are useful for Bank PO and Bank Clerk Specialist Officer (SO) Exam, RRB, RBI, LIC AAO /ADO exams also. Following are important search term for your exams:-

  • --> sbi clerk exam question papers
  • -->sbi clerk exam question papers pdf download
  • -->sbi clerk exam question papers 2015, 2014, 2013, 2012, 2011
  • -->sbi clerk exam question papers with answers
  • -->general awareness for sbi clerk exam
  • -->sbi clerk exam 2015
  • -->sbi clerk exam papers pdf free download
  • -->online sbi clerk exam papers

You may be assume that this is a Master Strategy to crack SBI Clerk Prelims 2016 Exam. It is important to note that the level of Question in General Awareness/Current Affairs section will be high. Updates on key happenings of the day, important for all competitive exam this is mm team mool mantra for cracking govt jobs and banking exams. SBI Clerk Exam 2016 Sample Question Papers are also available on meritmock. This is main thing that skilled Clerk is one of the major assets of SBI and its associates banks staff. You read and download current banking events 2016 from this link- click here

While you practing these questions then you also refer most important part for GK Questions Asked in Railway RRB Exam also read for better practice. You analysis and review SBI Clerk Exam Syllabus 2016 Pre and Main pdf available on this website. Practice n practice only with SBI Clerk previous question papers model papers are not enough, you read and stay connected with team mm for better score.

You also check Sample Paper for SBI Clerk Exam and General Knowledge Books & Authors pdf list. Practice with Daily Challenge quiz for IBPS Exams. IBPS SBI Important GK Questions Topics and Study Material for All Online Exams like PO, RRB, Clerk, SO and SBI PO, Clerk, RRB exams. MM team  has come up with Question Paper of SBI Clerk Exam available here.

Important GK Questions for SBI Clerk Exam 2016 Part- 3

21. The Union Government has planned to computerize all the Ration shops by?
Ans. 2019

22. The domestic rating agency Crisil has projected the GDP rate of India for 2016 at?
Ans. 7.9%

23. ‘Advancing Asia: Investing for the future’ a joint conference by Union government and IMF is conducted at?
Ans. New Delhi

24. Who is chosen as Nepal’s first women chief justice?
Ans. Sushila Karki

25. Who is the author of the book ‘Gandhi: An illustrated Biography’?
Ans. Pramod Kapoor

26. Which film has won the maximum no of awards in the 10th Asian film festival?
Ans. Assassin

27. Which Railway station has been declared as the cleanest in the survey conducted by IRCTC?
Ans. Surat

28. IRDA approved the investment in PSB’s of which insurance company?
Ans. LIC

29. Who has won the Hero Indian title of 2016 golf championship?
Ans. SSP Chawrasia

30. Who was presented with the Life Time Achievement Award at the 5th National Photography Awards ceremony?
Ans. Bhawan Singh

No comments:

Post a Comment