Wednesday, 20 April 2016

Daily Current Affairs Quiz GK Questions 20th April 2016

Daily Current Affairs Quiz GK Questions 20th April 2016 : Welcome to the New Current Affairs Objective Quiz Questions Section of Meritmock. This section is a repository of more than Multiple Choice (Objective Type and one liner) questions based on daily current events and news.  You participate in daily current affairs quiz and  PDF focused to cover all subjects and compete with students around competitive exams in India. These notes are similar useful for freshers and experienced educated personnel in India. Please note that Current Affairs 2016, Daily GK Quiz, Current Gk Question are more important for competition exams.

Check recent updated quiz and asked GK questions of various competitive and recruitment examinations. You find General Awareness and Current Affairs 2016-2017. We regular presented last 3rd months and last 6th months current affairs as Daily Current Affairs section. Analysis for UPSC ,IAS, IBPS Banking Exams, Quizzes, E-Magazines, videos and more free study notes available in this portal. Get Current Affairs Questions & Answers with Latest Current Affairs Quiz for IBPS Bank PO Clerk RRB & SBI Bank Clerk Exam & PO Exam - UPSC,SSC & other Competitive

This helps in your practice to prepare for IBPS Bank PO , IBPS Clerical, IAS, UPSC, CDS, Railways RRB NTPC Exam, LIC AAO Exam, ADO, NDA, State PCS, MBA, CLAT and all other similar competitive examinations. Currently, we update 10 questions daily basis from today. Meritmock Current Affairs Questions & Answers are very expected and important for every recruitment exam as well as banking jobs and other Indian govt jobs exams.


1. FFC stands for
A. Foreign Finance Corporation
B. Film Finance Corporation
C. Federation of Football Council
D. None of the above


2. Galileo was an Italian astronomer who
A. developed the telescope
B. discovered four satellites of Jupiter
C. discovered that the movement of pendulum produces a regular time measurement
D. All of the above

3. Each year World Red Cross and Red Crescent Day is celebrated on
A. May 8
B. May 18
C. June 8
D. June 18

4. Film and TV institute of India is located at
A. Pune (Maharashtra)
B. Rajkot (Gujarat)
C. Pimpri (Maharashtra)
D. Perambur (Tamilnadu)

5. DRDL stands for
A. Defence Research and Development Laboratary
B. Department of Research and Development Laboratory
C. Differential Research and Documentation Laboratary
D. None of the above

6. FRS stands for
A. Fellow Research System
B. Federation of Regulation Society
C. Fellow of Royal Society
D. None of the above

7. Which State Government has made it mandatory to have a hologram on every alcohol bottle manufactured and sold in the state? 
A. Bihar
B. Maharashtra
C. Uttar Pradesh
D. Gujarat

8. The 2016 Retreat of the Supreme Court judges was held in which city of India? 
A. Lucknow
B. Delhi
C. Bhopal
D. Amritsar

9. “Twitter Seva” is to be launched by Union Government for which purpose?
A. For women safety
B. For water purity mission
C. For Start-Ups
D. For fight against human trafficking

10. Which of the following will be India’s first online interactive heritage portal?
A. Sahapedia
B. Sanskriti
C. Dharohar
D. BharatUday



Answer key Download:
1. B, 2. D, 3. A, 4. A, 5. A, 6. C, 7. B, 8. C, 9. C, 10. A




No comments:

Post a Comment

Advertisement