Sunday, 20 March 2016

Expected Reasoning Questions: Analogy Quiz 120


Dear readers. This is late night extra study notes and online class for our MM expert readers. Here mm team presenting some reasoning quiz questions and answers for upcoming recent govt jobs and banking jobs. Thses questions are based on our Reasoning notes Analogy topic. Analogy is one of the important chapter in reasoning subjects. Practice with this quiz and get better and merit score for your aptitude, crt, fresher jobs or any other Indian Govt.Jobs. All the best.



Q.1. ‘Hour’ is related to ‘Second’ in the same way as ‘Tertiary’ is related to
(a) Ordinary
(b) Secondary
(c) Primary
(d) Intermediately
(e) None of these

Q.2. ‘Fire’ is related to ‘Ashes’ in the same way as ‘Explosion’ is related to
(a) sound
(b) Debris
(c) Explosive
(d) Flame
(e) None of these

Q.3. ‘Parliament’ is related to ‘Great Britain’ in the same way as ‘congress’ is related to
(a) Japan
(b) India
(c) U. S. A
(d) Netherlands
(e) None of these

Q.4. ‘Sports’ is related to ‘logo’ in the same way as ‘Nation’ is related to
(a) Emblem
(b) Animal
(c) Ruler
(d) Anthem
(e) None of these

Q.5. ‘Data processing’ is related to ‘Raw data’ in the same way as ‘University’ is related to
(a) Teacher
(b) Building
(c) Students
(d) principal
(e) None of these

Q.6. ‘Braille’ is related to ‘Blindness’ in the same way as ‘sign language’ is related to
(a) exceptional
(b) Touch
(c) Deafness
(d) Presentation
(e) None of these

Q.7. ‘Boat’ is related to ‘Qar’ in the same way as ‘Bicycle’ is related to
(a) Road
(b) Wheel
(c) seat
(d) Paddle
(e) Chair

Q.8. ‘Match’ is related to ‘win’ in the same way as ‘Examination’ is related to
(a) Write
(b) Appear
(c) Success
(d) Attempt
(e) Prepare

Q.9. ‘heart’ is relate to ‘Blood’ in the same way as ‘Lung’ is related to
(a) Oxygen
(b) chest
(c) Purification
(d) Air
(e) Respiration

Q.10. ‘Face’ is related to ‘Expression’ in the same way as ‘Hand’ is related to
(a) Gesture
(b) Work
(c) Handshake
(d) Pointing
(e) Waving

Read more practice: Reasoning Quiz
Day wiseMonth wiseYear wise Daily Current Affairs DAILY GENERAL KNOWLEDGE UPDATE current affairs March 2016 Daily Current Affairs February 2016 Daily Current Affairs January 2016 Daily Current Affairs December 2015 Daily Current Affairs November 2015 Daily Current Affairs
Rajasthan Patwari Exam 2016 Pre Result ESIC Exam 18th March GK GA Asked Questions


Answer Key

1. (a) 2. (d) 3. (c) 4. (a) 5. (c) 6. (c) 7. (d) 8. (c) 9. (a) 10. (a)

No comments:

Post a Comment

Advertisement