Sunday, 20 March 2016

Blood Relations Reasoning Quiz Questions and Answers for Bank PO and Clerk Exam 122

Dear readers. This time we are presenting and our expert readers are reading extra study practice with reasoning questions and answers and online class for better examination result. Here mm team presenting some reasoning quiz questions and answers called Blood Relations Reasoning Quiz Questions and Answers for Bank PO and Clerk Exam. for upcoming recent govt jobs and banking jobs. These imp. reasoning mcqs are top most expected and recently asked in various ibps and insurance examinations questions are based on our Reasoning notes Analogy topic. Analogy is one of the important chapter in reasoning subjects. Practice with this quiz and get better and merit score for your aptitude, crt, fresher jobs or any other Indian Govt.Jobs. All the best for upcoming recruitment exam. Please note that these reasoning blood relation questions and answers are siimilar useful for ssc and Indian Railway Exam RRB NTPC Exam.



Check : Current Affairs


Blood Relations Reasoning Quiz Questions and Answers for Bank PO and Clerk Exam


1.  Pointing to a man in a photograph, a woman said , His brother father is the only son of my grandfather. “How is the woman related to the man in the photograph?
(a) Mother
(b) Sister
(c) Aunt
(d) Daughter
(e) Grandmother

2. Amit said, “This girl is the wife of the grandson of my mother.” How is Amit related to the girl?
(a) Father
(b) Father – in – law
(c) Grandfather
(d) Husband
(e) None of these

3. Pointing to a man in a photograph Reena said, “ His mother’s only daughter is my mother.” How is reena related to that man?
(a) Nephew
(b) Sister
(c) Nice
(d) Wife
(e) Granddaughter

4. Pointing to a man in the park , Naman said, “His son is my son’s uncle. “How is the man related to Naman?
(a) brother
(b) Father
(c) Uncle
(d) grandfather
(e) None of these

5. A told B, yesterday I met the only brother of the daughter of my grandmother. “whom did A meet?
(a) Cousin
(b) Brother
(c) Nephew
(d) Son
(e) Father

6. Neelam, who is Rohit’s daughter says to Indu, “your mother Reeta is the younger sister of my father, who is the third child so sohanji. “How is sohanji related to Indu?
(a) Maternal-uncle
(b) Father
(c) Grandfather
(d) Father – in – law
(e) None of these

7. A women introduces a man as the son of the brother of her mother. How is the man related to the woman?
(a) Nephew
(b) Son
(c) Cousin
(d) Uncle
(e) Grandson

8. Pointing towards a person in a photograph, Raman said “she is the only daughter of the mother of my brother’s sister. “How is that person related to raman?
(a) Niece
(b) Sister
(c) Aunt
(d) Sister- in- law
(e) Maternal – aunt

9. A×B means A is the sister of B, A÷B means A is the daughter of B, A–B means A is the son of B. on the basis of this information you have to tell, how is P related to S in the relationship P – Q × R ÷ S?
(a) brother
(b) Son
(c) Grandson
(d) Cousin
(e) Daughter’s son

10. Pointing towards a person in a photograph, Raman said, “she is the only daughter of the mother of my brother’s sister.” How is that person related to Raman?
(a) uncle
(b) Father
(c) Mother
(d) Cousin
(e) None of these

Answer Key
1. (b) 2. (b) 3. (c) 4. (b) 5. (e) 6. (a) 7. (c) 8. (a) 9. (e) 10. (a)

No comments:

Post a Comment

Advertisement