Saturday, 27 February 2016

Reasoning Expected Practice Questions for LIC AAO Exam 2016



Reasoning Expected Practice Questions for LIC AAO Exam 2016


Q.1. In a certain MAIN is written as 9364 and DEAR is written as 8532. How is MEND written in that code?
(a) 9548
(b) 9458
(c) 9538
(d) 9528
(e) None of these


Q.2. In a certain code DREAMING is written as BFSEFMHL. How is TREATISE written in that code?
(a)USFBDRHS
(b)BFSUDRHS
(c)BFSUSHRD
(d) BDQSDRHS
(e) None of these

Q.3. The positions of how many digits in the number 5314697 will remain unchanged if the digits are rearranged in ascending order within the number?
(a) None
(b) One
(c) Two
(d) Three
(e) More than three

Q.4. Among A, B, C, D, and E each having different amount of money, C has more money than only E. B has more money than D But less than A. Who among them has the highest amount of money?
(a) B
(c) A
(c) D
(d) Data inadequate
(e) None of these

Q.5. Prakash walked 30 metres towards West, took a left turn and walked 20 metres. He again took a left turn and walked 30 metres. He then took a right turn and stopped. Towards which direction was he facing when he stopped?
(a) South
(b) North
(c) East
(d) Data inadequate
(e) More than three

Q.6. How many meaningful English words can be made with the letters RTOU using each letter only once in each word?
(a) None
(b) One
(c) Two
(d) Three
(e) More than three

Q.7. If ‘P’ denotes ‘-‘ ‘Q’ denotes ‘÷’ ‘R’ denotes ‘x’ and ‘w’ denoted ‘+’ then __ 48 Q 12 R 10 P 8 W 4 = ?
(a) 56
(b) 40
(c) 52
(d) 44
(e) None of these

Q.8. How many such pairs of letters are there in the word ENGULFED each of which has as many letters between them in the word as in the English alphabet?
(a) None
(b) One
(c) Two (d) three
(e) More than these

Q.9. Which of the following is the middle digit of the second highest number among the five three-digit numbers given below?
(a) None
(b) one
(c) Two
(d) Three
(e) More than three

Q.10. In a certain code language green grass everywhere is written as ‘dik pa sok’ and ‘cow eats grass’ is written in that code language?
(a) nok
(b) ta
(c) nok or ta
(d) data inadequate
(e) None of these

Answer Key

1. (a) 2. (e) 3. (c) 4. (b) 5. (b) 6. (c) 7. (e) 8. (e) 9. (b) 10. (c)

No comments:

Post a Comment

Advertisement