Saturday, 27 February 2016

Expected Questions: Sentence Rearrangement (LIC AAO)

Directions (1-5): Rearranging the following six sentences (A), (B), (C), (D), (E), and (F) in the proper sequence to for, a meaningful paragraph; then answer the questions given below them.
(A) To their surprise, however, the reward went to a beggar who had contributed only a rupee instead of a wealthy donor.

(B) He received funds from many people as rich and poor donated generously to his trust.
(C) The man explained that the one rupee given by the beggar was worth millions of rupees as that was all the money he possessed and the he had made a much greater sacrifice than others.
(D) During the functions everyone waited with bated breath to hear who had made the maximum contribution.
(E) A man went from town to town to collect money for his charitable trust.
(F) On returning he decided to hold a function and reward the person whose contribution had been maximum.
1. Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement?
(a) B
(b) C
(c) D
(d) E
(e) F
2. Which of the following should be the LAST (SIXTH) sentence after rearrangement?
(a) A
(b) C
(c) D
(d) E
(e) F

3. Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement ?
(a) A
(b) C
(c) D
(d) E
(e) F

4. Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement?
(a) A
(b) B
(c) C
(d) E
(e) F

5. Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement?
(a) A
(b) B
(c) D
(d) E
(e) F
Directions (6-10): Rearrange the following seven sentences (A), (B), (C), (D), (E), (F) and (G) in the proper sequence to form a meaningful paragraph; then answer the questions given below them.
(A) By the time settled in Madhys Desh, they had become an agrarian community.
(B) Cow was also  used as  a medium of exchange between different communities.
(C) It as jointly owned by the community.
(D) The important crops they cultivated there, included Barley, Rice, Wheat, Sugarcane, cotton and Mustard.
(E) Later, the Aryans took to agriculture.
(G) According to some Scholars the Aryans learnt the technique of agriculture from the non-Aryans.
6. Which of the following will be the LAST sentence?
(a) D
(b) C
(c) F
(d) G
(e) E

7. Which of the following will be the FOURTH sentence?
(a) B
(b) C
(c) D
(d) E
(e) G

8. Which of the following will be the SIXTH sentence?
(a) C
(b) D
(c) A
(d) F
(e) E

9. Which of the following will be the FIRST sentence ?
(a) A
(b) B
(c) D
(d) E
(e) F

10. Which of the following will be the THIRD sentence ?
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
(e) E
Answer Key:
1. (a) 2. (b) 3. (c) 4. (e) 5. (d) 6. (a) 7. (d) 8. (a) 9. (e) 10. (c)

No comments:

Post a Comment

Advertisement