Monday, 1 February 2016

Expected Questions: Reasoning (LIC AAO) 102

Reasoning Section in IBPS test is very important and scoring section. Each candidate(s) require all major practice with reasoning for ibps exam. If you practice with meritmock.com reasoning quizzes then you definetly get high score in ibps online exam test. so prepare yourself with our expected reasoning quiz and make your preparation better. All the best. Sachinn with Team MM.

Expected Questions: Reasoning (LIC AAO) 102


Q.1. In a certain code Ke pa lo ti lamp is burning bright and lo si ti ba ke means bright is from lamp which of the following is the code for burning in that language?
(a) si(b) pa(c) ti(d) Ke(e) None of these
Q.2. What will come in place of questions mark (?) In the alphabetic order given below?                         C B A A C B A A B C B A A B C C B A A B ?
(a) A(b) B(c) C(d) D(e) None of these
Q.3. How many meaningful English words can be formed with the letters RAE using each letter only once in each word?
(a) None(b) one(c) Two(d) Three(e) More than three
Q.4. The following groups of alphabets from a certain pattern with regard to their positions in the English alphabetic series. Based upon the pattern, which of the following five alternatives shall replace the question mark ? AD, FC, HK, MJ?
(a) NQ(b) OQ(c) OR(d) MP(e) None of these
Q.5. If the letter in the word DOLPHIN are rearranged as they appear in English alphabetical order, which of the following letters will be the fifth from left?
(a) O(b) D(c) I(d) L(e) None of these
Q.6. Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to that group?
(a) Horse(b) Dog(c) Camel(d) Cow(e) Fox
Q.7. In a certain code RUST is written as QVRU. How is LINE written in that code?
(a) KJMF(b) KJLI(c) KMJF(d) KJME(e) None of these
Q.8. How many such pairs of letters are there in the words WONDERS, each of which has as many letters between its two letters as there are between them in the English alphabet?
(a) One(b) Two(c) three(d) Four(e) None of these
Directions (9-10): study the following information and answer the questions given below.
A, B, C and D live on floors 3 to 6 of the same six storeyed building. A lives on fourth floor. Only one person lives on the floor between A and B. C does not live on a floor above A’s floor.
Q.9. Who lives on a floor immediately above B’s floor?
(a) A(b) C(c) D(d) A or C(e) B lives on top floor
Q.10. Who lives on the fifth floor?
(a) A(b) B(c) C(d) D(e) None of these

Answer Key for above reasoning Quiz:

1. (B) 2. (C) 3. (C) 4. (C) 5. (E) 6. (E) 7. (A) 8. (D) 9. (E) 10. (C)

Explanations

1. Ka pa lo ti – lamp is burning bright.
Losi ti ba ke – bright light is from lamp.
From equ. (i) and (ii)
Ke lo ti means – lamp is bright.
Thus, pa means – burning.
3. Meaningful words are – EAR, ARE.
4.
image001
5. Rearranged the words – D H I L N O P
Fifth letter from left = N
6. Except option (e) all other four are pet animals.
7.
image003
8.
image005
(9-10):
3rd floor – D
4th floor – A
5th floor – C
6th floor – B

No comments:

Post a Comment

Advertisement