Monday, 15 February 2016

Daily Quiz : Computer Awareness Questions Answers 160

Dear candidate, We are presenting some extra exam oriented MCQs for your exam better preparation. so firstly we are posting some questions from various subjects. This is Today Computer Knowledge/Awareness Test. All teachers and teaching jobs require these type of extra questions for every student and aspirants. These questions is top most important and expected computer questions for every govt jobs and latest bank jobs exam. Practice more with computer quiz and get high score and marks in your exam.

1. Computer Model IBM 1401 is
A. First Generation Computer
B. Second Generation Computer
C. Third Generation Computer
D. Fourth Generation Computer

2. Descending Order of a data Hierarchy is
A. Database – File – Record – Fields – Bytes – Bit
B. Database – File – Record – Fields – Bit – Bytes
C. Database – Record – File – Fields – Bytes – Bit
D. Database – Record – Fields – File – Bytes – Bit

3. What is the second generation computers made?
A. Resistors
B. Transistors
C. Vacuum tubes
D. Integrated Circuits

4. Which of the following parameters decided the performance of the memory?
A. Latency
B. Cycle time
C. Transfer rate
D. All of the above

5. Data access time is depends on
A. Seek time
B. Rotational delay
C. Operating frequency
D. All of the above

6. Which of the following are components of Central Processing Unit (CPU) ?
A. Arithmetic logic unit, Mouse
B. Arithmetic logic unit, Control unit
C. Arithmetic logic unit, Integrated Circuits
D. Control Unit, Monitor

7. If a computer provides database services to other, then it will be known as ?
A. Web server
B. Application server
C. Database server
D. FTP server

8. Technology used to provide internet by transmitting data over wires of telephone network is ?
A. Transmitter
B. Diodes

9. Which level language is Assembly Language ?
A. high-level programming language
B. medium-level programming language
C. low-level programming language
D. machine language

10. Documents, Movies, Images and Photographs etc are stored at a ?
A. Application Sever
B. Web Sever
C. Print Server
D. File Server

11. Who was the Founder of Bluetooth ?
A. Ericson
B. Martin Cooper
C. Steve Jobs
D. Apple

12. Who was the father of Internet ?
A. Chares Babbage
B. Vint Cerf
C. Denis Riche
D. Martin Cooper

13. Which among following is commonly used language in Android applications ?
A. C
B. Php
C. C++
D. Java

14. Which among following is secondary storage device ?
A. Hard Disk
C. Diode
D. Semi Conductor

Must read:

Ans. 1.b, 2.a, 3.b, 4.d, 5.d, 6.b, 7.c, 8.d, 9.c, 10.d, 11.a, 12.b, 13.d, 14.a

No comments:

Post a Comment