Saturday, 20 February 2016

Blood Relations Reasoning Practice MCQs Quiz 108

Blood Relations Reasoning Practice MCQs Quiz

1. Introducing Asha to guests, Bhaskar said Her father is the only son of my father. How is asha related to Bhaskar?
(a) Niece
(b) Granddaughter
(c) Mother
(d) Daughter
2. Deepak said Nitin, That boy playing with the football is the younger f the two brother of the daughters of the daughter of my father’s wife How is the boy playing football related to Deepak?
(a)  Son
(b) Brother
(c) Cousin
(d) Brother –in-law
3. Sunil is the son of Kesav. Simran, Kesav’s sita. Prem is the maternal uncle of Maruti. How is Sunil related to Maruti?
(a) Cousin
(b) Uncle
(c) Brother
(d) Nephew
4. Pointing towards a photograph, Ram said, she is the mother of my brother’s Son’s wife sister. How is the lady in the photograph related to Ram’s brother?
(a) Sister
(b) Daughter- in- law
(c) Daughter
(d) None of these
5. If A is brother of B. C is father of D. E and what is the relationship between E and  C?
(a) Sister
(b) Sister-in-law
(c) Niece
(d) Wife
6. Pointing to a lady in a photograph, a lady tells Pramod, “I am the only daughter of this lady and her son is your maternal uncle how is the lady related to pramod’s father?
(a) Sister –in-law
(b) Wife
(c) Either (a) or (b)
(d) None of the above
7. Let A and B are sisters. C is brother of A. D is brother of E. If E is daughter of B, Then who is aunt of d?
(a) E
(b) C
(c) A
(d) B
8. K is brother of X. Z is son of X. P who is daughter of K is married to N. G and X are sisters to each other. What is the relation between G and Z?
(a) Sister
(b) Aunt
(c) Mother
(d) Mother – in- law
9. A man said to a lady, your mother’s husband’s sister is my aunt. How is the husband of B, then what is C to D?
(a) Mother
(b) Aunt
(c) Mother-in-law
(d) Sister
10. C is the mother of A and B. If D is the husband of B, then what is C to D?
(a) Mother
(b) Aunt
(c) Mother-in-law
(d) Sister
Answer Key
1. (D) 2. (B) 3. (A) 4. (D) 5. (D) 6. (B) 7. (C) 8. (B) 9. (D) 10. (C)
 Also read:
  • IBPS Exam Reasoning Quiz : IBPS on Ranking And Position 107
  • Reasoning Syllogism Quiz for Bankers IBPS Bank Exam 106
  • Expected Reasoning Quiz for Bank PO Clerk Lic Exam 105
  • Expected Reasoning Quiz for Bank PO Clerk Lic Exam 104
  • REASONING QUIZ ON INPUT - OUTPUT 103
  • Expected Questions: Reasoning (LIC AAO) 102
  • Seating Arrangement Questions for IBPS PO/Clerk and LIC AAO Exam 2016
  • Expected Questions: Reasoning (LIC AAO) 100
  • IBPS PO-Clerk LIC AAO Exam : Reasoning Quiz 99
  • IBPS PO-Clerk Exam : Reasoning Quiz 98
  • Logical Reasoning Questions and Answers Quiz 97
  • IBPS PO-Clerk Exam : Reasoning Quiz 96

  • No comments:

    Post a Comment

    Advertisement