Sunday, 24 January 2016

Simplification Quiz for Bank Exam 89

Simplification quiz for bank exam

Dear meritmock.com expert readers. Numerical ability is a important and very scoring section of every ibps or govt jobs competitive exam. here we are posting some important and very expected questions and answers on simplification as quiz format. so practice more and more for your better preparation and get high score in bank exams. ..!
Directions (1-10): What should come in the place of the questions (?) In the following questions?
1. √? + 5168 = 9528 – 4292

(a) 4624 (b) 3392 (c) 6084 (d) 2304 (e) None of these
2. 56% of 400 + ? = (3/5) of 800 + 132
(a) 144 (b) 388 (c) 302 (d) 288 (e) None of these
3. image009

(a) 65 (4/5) (b) 108 (1/3) (c) 60 (4/5) (d) 65 (2/5) (e) None of these
4. 7864 – 3028 = 6.5 × ?

(a) 744 (b) 4836 (c) 31434 (d) 1488 (e) None of these
5. 15 % of 650 + 35 % of 80 = ?

(a) 125.5 (b) 145.5 (c) 140.5 (d) 69.5 (e) None of these
6. image023

(a) 125/42 (b) 14 (3/14) (c) 10 (3/14) (d) 13 (3/14) (e) None of these
7. 1.236 + 78.35 + 0.7136 = ?

(a) 70.2996 (b) 90.2996 (c) 60.2996 (d) 80.3996 (e) None of these
8. image035

(a) 286.73 (b) 54.2 (c) 255 (d) 548.33 (e) None of these
9. 6192 ÷ 36 – 19 = ?


(a) 364.24 (b) 151 (c) 191 (d) 153 (e) None of these
10. 7613 – ? = 1001 + 5588

(a) 2025 (b) 1024 (c) 2124 (d) 925 (e) None of these

Answer Key:

1. (B) 2. (C) 3. (E) 4. (E) 5. (D) 6. (B) 7. (C) 8. (B) 9. (A) 10. (C)

Explanations:

1. √? + 5168 = 9528 – 4292
√? = 5236-5168
√?= 68
?= 68 × 68
?= 4624

2. 56 % of 400 + ? = (3/5) × 800+ 132
224 + ? = 480 + 132
? = (480 + 132) – 224
?= 388

3. image009
image011
image013
image015

4. 7864 – 3028 = 6.5 × ?
4836 = 6.5 × ?
image017
? = 744

5. 15 % of 650 + 35 % of 80 = ?
image019
image021
? = 125.5

6. image023
image025
image027
image029
image031
image033

7. 1.236 + 78.35 + 0.7136 = ?
= 79.586 + 0.7136 = 80.2996

8. image035
image037

9. 6192 ÷ 36 – 19= ?
= 172 – 19 = 153

10. 7613 – ? = 1001 + 5588
7613 – ? = 6589
?= 7613 – 6589
?= 1024

No comments:

Post a Comment

Advertisement