Saturday, 16 January 2016

Inventions Quiz Questions

Inventions Quiz Questions


Q 1 : What George Pullman invented?
A: Sleeping (railway) car
B: Airship
C: Box car (railway)
D: Air brakes
Answer : A

Q 2 : What office item was invented by Bette Nesmith Graham in 1951?
A: Fax machine
B: Stapler
C: Liquid Paper
D: Copy machine
Answer : C
Q 3 : What item, originally called the ‘Whirlwind’, was invented by Ives McGaffey in 1869?
A: Blender
B: Electric mixer
C: Washing machine
D: Vacuum cleaner
Answer : D
Q 4 : When was the first Lionel trains manufactured?
A: 1920
B: 1890
C: 1901
D: 1944
Answer : C
Q 5 : What Frank Whittle invented?
A: Radar
B: Ethyl gasoline
C: Sonar
D: Jet propulsion
Answer : D
Q 6 : When was the Raggedy Ann doll patented?
A: 1915
B: 1920
C: 1919
D: 1911
Answer : A
Q 7 : FROZEN FOOD – Who discovered the first practical method of freezing food?
A: C. Birdseye
B: F. Rozenosh
C: G. Findus
D: R. Scott
Answer : A
Q 8 : Who synthesized the first wholly artificial gene?
A: Hargobind Khorana
B: J.J. Thompson
C: Benjamin Franklin
D: Meghnad Saha
Answer : A
Q 9 : For whom high heeled shoes were invented?
A: Cleopatra
B: Queen Elizabeth I
C: King Louis the XIV
D: King Charles II
Answer : C
Q 10 : What toy did George Lerner create for Hasbro company in 1952?
A: Sit and Spin
B: Talking baby doll
C: Mr. Potato Head
D: Hula hoop
Answer : C
Q 11 : Who invented Dynamite?
A: Sir Alexander Graham Bell
B: Benjamin Franklin
C: Thomas Alva Edison
D: Alfred B. Nobel
Answer : D
Q 12 : Who came up with the idea for INSTANT MASHED POTATO?
A: S. Tuberosum
B: W. Raleigh
C: E. Asselbergs
D: K. Edwards
Answer : C
Q 13 : William Frederick is credited with the invention of the modern frisbee in the mid 1950’s. In 1957 the Wham-O Company bought his idea and the rest is history. They named the toy after William Frisbie who was a ________?
A: Pie maker
B: Owner of a pizza parlor
C: Student at Yale
D: Ceramic plate designer
Answer : A
Q 14 : CORN FLAKES – Who made them first?
A: Nabisco
B: Kellogg
C: Quaker
D: Archers
Answer : B
Q 15 : Who developed the idea of Crop Rotation?
A: Potato Peterson
B: Turnip Townsend
C: Cabbage Carlson
D: Swede Svenson
Answer : B
Q 16 : For over 500 years, paper was only available and sold as single sheets. In 1902, an inventive Australian used half size sheets of paper, a bit of glue and cardboard to create the what?
A: Notepad
B: Calendar
C: Notice Board
D: Telephone Book
Answer : A
Q 17 : Who was the first person to patent the JET ENGINE?
A: F. Whittle
B: C. Lindbergh
C: W. Histell
D: B. Owings
Answer : A
Q 18 : Where were wigs first invented?
A: Japan
B: France
C: Egypt
D: China
Answer : C
Q 19 : Who invented the battery?
A: John Wilkinson
B: Alessandro Volta
C: James Hargreaves
D: Thomas Edison
Answer : B
Q 20 : Who invented Automobiles using gasoline?
A: Leo H Baekeland
B: Karl Benz
C: Evangelista Torricelli
D: Kirkpatrick Macmillan
Answer : B

Hope above mentioned Inventions Quiz Questions along with correct answer will help you do proper exam preparation. We will soon updates more question.

No comments:

Post a Comment

Advertisement