Monday, 4 January 2016

IBPS PO/Clerk Exam:Reasoning Quiz 89

IBPS PO/ClerkExam Main:Reasoning Quiz 

Dear experts

IBPS PO/ClerkExam Main:Reasoning Quiz useful for all IBPS Bank Job Exam. SSC / Railway Jobs

Directions : In the following questions a word is followed by four other words, one of which cannot be formed by using the letters of the given word, Find this word .

1. ADMINISTRATION


(a) STATION (b) TRADITION (c) MINISTER (d) RATION
2.PERSONIFICATION


(a) FICTION (b) CAPTION (c) NOTIONS (d) FASHION
3. GERMINATION


(a) ORNAMENT (b) TERMINAL (c) IGNITE (d) GERMAN
4. CONSTRUCTION


(a) NOTION (b) CAUTION (c) COINS (d) SUCTION
5. EFFICIENT


(a) EFFACE (b) FEINT (c) FENCE (d) NICE
6. NECESSARY


(a) NICE (b) ESSAY (c) EASY (d) RACE
7.AGRICULTURE


(a) IRATE (b) GREAT (c) LATE (d) CLIMATE
8. DISSEMINATION


(a) INDIA (b) MENTION (c) NATIONS (d) ACTION
9. INTERNATIONAL


(a) ALONE (b) NOTE (c) LATER (d) RADIO
10.REVOLUTIONARY


(a) REVOLT (b) TRAIL (c) VOCATION (d) VOLUNTARY



Answer Key

1. (c)   2. (d)   3. (b)     4. (b)     5. (a)      6. (a)      7. (d)     8. (d)     9. (d)     10. (c)


No comments:

Post a Comment

Advertisement