Wednesday, 13 January 2016

IBPS PO and Clerk : Quantitative Aptitude Quiz 88

Expected Numerical Ability Quiz for IBPS Bank Exam 88


D.(1-5): what approximate value should come in place of the questions mark (?) in the following questions? (note: you are not expected to calculate the exact value)
1. 193.999 + 228.008 + ? + 422.005 = 1168.01
(a) 196 (b) 324 (c) 484 (d) 226 (e) 168
2. 


(a) 50 (b) 30 (c) 110 (d) 70 (e) 20
3. 888888 ÷ 88 ÷ 8 = ?


(a) 1263 (b) 70600 (c) 1526 (d) 80800 (e) 1047
4. 27.8 × 28.74 × 17.3 = ?

(a) 12546 (b) 10228 (c) 13822 (d) 14995 (e) 15183
5. 1333.906 ÷ 2.103 × 5.9306 + 12.063 = ?
(a) 6063 (b) 10083 (c) 2826 (d) 5630 (e) 4041
D.(6-10): What should come in place of the questions mark (?) in the following number series?
6. 28, 33, 31, 36, 34, ?

(a) 37 (b) 39 (c) 29 (d) 35 (e) None of these
7. 3, 15, ?, 63, 99, 143

(a) 27 (b) 39 (c) 29 (d) 35 (e) None of these
8. 3, 28, 4, 65, 5, 126, 6, ?

(a) 215 (b) 216 (c) 217 (d) 218 (e) None of these
9. 9, 27, 31, 155, 161, 1127, ?

(a) 1135 (b) 1288 (c) 316 (d) 2254 (e) None of these
10. 7, 15, 32, ?, 138


(a) 70 (b) 65 (c) 76 (d) 57 (e) None of these

Answer Key

1. (B) 2. (D) 3. (A) 4. (C) 5. (E) 6. (B) 7. (C) 8. (C) 9. (A) 10. (E)

Download Maths for Bank Exam IBPS PO and Clerk : Quantitative Aptitude Quiz | Study Notes pdf

No comments:

Post a Comment

Advertisement