Saturday, 16 January 2016

Famous Personalities Quiz – Questions & Answers

Q 1 : Jude Felix is a famous Indian player in which of the fields?
A: Volleyball
B: Tennis
C: Football
D: Hockey
Answer : D

Q 2 : The Indian to beat the computers in mathematical wizardry is
A: Ramanujam
B: Rina Panigrahi
C: Raja Ramanna
D: Shakunthala Devi
Answer : D
Q 3 : Who was known as Iron man of India?
A: Govind Ballabh Pant
B: Jawaharlal Nehru
C: Subhash Chandra Bose
D: Sardar Vallabhbhai Patel
Answer : D
Q 4 : What is common between Kutty, Shankar, Laxman and Sudhir Dar?
A: Film Direction
B: Drawing Cartoons
C: Instrumental Music
D: Classical Dance
Answer : B
Q 5 : Who is the father of Geometry ?
A: Aristotle
B: Euclid
C: Pythagoras
D: Kepler
Answer : B
Q 6 : VeenaGuru Gopi Krishna was a maestro of which of the following dance forma?
A: Kuchipudi
B: Kathak
C: Manipuri
D: Bahratanatyam
Answer : B
Q 7 : The first Indian to swim across English channel was
A: V. Merchant
B: P. K. Banerji
C: Mihir Sen
D: Arati Saha
Answer : C
Q 8 : Ms Kim Campbell is the first woman Prime Minister of
A: Portugal
B: Canada
C: Switzerland
D: Congo
Answer : B
Q 9 : Michael Jackson is a distinguished person in the field of?
A: Pop Music
B: Jounalism
C: Sports
D: Acting
Answer : A
Q 10 : Which among the famous danseuses is not an exponent of the Odissi dance style?
A: Sanjukta Panigrahi
B: Madhavi Mudgal
C: Sonal Man Singh
D: Yamini Krishnamurthy
Answer : D
Q 11 : Who headed the first scientific group to leave for Antarctica in 1982?
A: Dr. D.R. Sengupta
B: Dr. S.Z. Kasim
C: Dr. V. K. Raina
D: Dr. H. K. Gupta
Answer : B
Q 12 : Girilal Jain was a noted figure in which of the following fields?
A: Social Service
B: Journalism
C: Literature
D: Politics
Answer : B
Q 13 : Who is known as the ‘Lady with the Lamp’?
A: Florence Nightingale
B: Sarojini Naidu
C: Indira Gandhi
D: Joan of Arc
Answer : A
Q 14 : Gangubai hangal is the name associated with
A: Literature
B: Music
C: Journalism
D: Environment
Answer : B
Q 15 : Who is known as ‘Trimurthy of Carnatic Music’?
A: Muthuswami Dikshitar
B: Purandardasa
C: Swami Thirunal
D: None of these
Answer : A
Q 16 : Naina Devi, was associated with field of?
A: Social Service
B: Stage acting
C: Classical dance
D: Vocal music
Answer : D
Q 17 : The title of ‘sparrow’ given to
A: Napoleon
B: Major General Rajinder Singh
C: T. T. Krishnamachari
D: Sardar Patel
Answer : B
Q 18 : Who is known as ‘Desert Fox’?
A: Bismarck
B: Eisenhower
C: Gen. Rommel
D: Walter Scott
Answer : C
Q 19 : Raja Ravi Verma, was famous in which of the fields?
A: Painting
B: Politics
C: Dance
D: Music
Answer : A
Q 20 : Pandit Vishwa Mohan Bhatt, who has won the prestigious ‘Grammy Awards’ is an exponent in which of the following musical instruments?
A: Guitar
B: Violin
C: sarod
D: Tabla
Answer : A

Hope you are satisfied about above article on Famous Personalities Quiz. We will soon update more questions and answers. You can also save our website by pressing CTRL+D.

No comments:

Post a Comment