Thursday, 10 December 2015

Quantitative Aptitude for IBPS Bank PO/SO and Clerk Exam Free online mock test Quiz 76

Dear IBPS aspirant here is the Quantitative Aptitude for IBPS Bank PO/SO and Clerk Exam Free online mock test Quiz. Practice more with Quantitative Aptitude MCQs for your better performance in IBPS Online TEST.

 

Q.No. 1-5  Percentage of Marks Obtained by Six Students in Five Different Subjects in A School Examination



Q.1. What is the approximate overall percentage of marks obtained by U in all the subjects together?
A. 75      B. 71
C. 79      D. 82


Q.2. If in order to pass the examination a minimum of 109.5 marks are required in Science, how many students pass in the examination?
A. None       B. Two
C. One         D. Three

Q.3. What are the average marks obtained by all the students together in Hindi?
A. 39 1/6              B. 40 1/6
C. 41 1/3              D. 44 1/3

Q.4. What is the average percentage of marks obtained by all the students together in English?
A. 61      B. 63
C. 65      D. 68

Q.5. What are the total marks obtained by S in all the subjects together?
A. 317         B. 309
C. 323         D. 348

Q.No. 6-10 Number of Girls and Boys Participating in a Rally from Five Different Schools



Q.6. What is the total number of girls participating in the rally from schools A and C together?
A. 825    B. 875
C. 950    D. None of these

Q.7. The number of boys participating in the rally from school B is what percent of the total number of children participating in the rally from that school? (Rounded off to two digits after decimal.)
A. 48.84                B. 47.37
C. 49.28                D. 46.46

Q.8. The number of girls participating in the rally from School E is approximately what percent of the number of boys participating in the rally from the same school?
A. 81      B. 106
C. 122    D. 98

Q.9. What is the respective ratio of total number of girls participating in the rally from schools D and E together to the total number of boys participating in the rally from schools A and B together?
A. 23 : 18              B. 43 : 35
C. 41 : 38              D. 21: 20

Q.10. What is the average number of girls participating in the rally from all the schools together?
A. 500      B. 480
C. 525      D. None of these

Previous IBPS Numerical Ability Quiz:
 

Answers:
1.B     2. D      3. B     4. C      5. A      6. D      7. A      8. C     9. D     10. D

No comments:

Post a Comment

Advertisement