Wednesday, 23 December 2015

IBPS PO and Clerk Exam English : Cloze Test Quiz 51

IBPS PO and Clerk Exam English : Cloze Test Quiz 51
General English section Cloze Test for IBPS Bank Exam. 
Close Test Free Mock Test. Useful for IBPS PO/SO and Clerk Exam as well as SSC Expected Questions and answers for Exam

Directions : (Q.No. 1-10) : Fill up the blanks in the passage below with the most appropriate word from the options given below:

The king of Rampur was not (1)....The following story proves that. Once he paid a (2) a town away from his capital.
The king's staff governing the town welcomed the king. As per the king's desire a (3)....of the renowned people of the town was called at night. The people (4)....the king and bestowed their praise on him and all sat down to listen to (5)....the king had to tell them.
Suddenly the lantern gave away. It became very dark. "Light the lantern!" ordered the king to his servants. Five minutes passed. The king shouted to know there was (6) lighting the lantern. "My Lord, I am (7) lay my hand on the match box. It is so dark!" replied the servant. "Fool!" screamed the king (8).... . If that is the case, why (9) light the candle first? You can certainly (10)....the match box with the help of the candle.

(a) kind
(b) cruel
(c) generous
(d) wise
(e) brave

(a) homage
(b) visit
(c) donation
(d) fund
(e) contribution

English Quiz on Spotting Errors Quiz 39

(a) meeting
(b) majority
(c) procession
(d) survey
(e) list

(a) bowed
(b) surrendered
(c) greeted
(d) offered
(e) complained

English Mock Test For IBPS PO & Clerk Exams Quiz 36

(a) carefully
(b) about
(c) which
(d) all
(e) what

(a) difficulty
(b) time
(c) patience
(d) delay
(e) haste

IBPS CLERK MAINS : English (Mix Quiz) 46

(a) unable
(b) looking
(c) confident
(d) ready
(e) trying

(a) loudly
(b) angrily
(c) anxiously
(d) happily
(e) pertinently

English Language Quiz For Clerk Exam

(a) must
(b) should
(c) don't
(d) did
(e) do

(a) watch
(b) try
(c) touch
(d) light
(e) locate

Person in News New Current Affairs 2015

Answer Key:
1. d
2. b
3. a
4. c
5. e
6. d
7. a
8. b
9. c
10. e

No comments:

Post a Comment